Chico Trujillo

Chico
World
Oslo World
Torsdag 29. oktober 2015
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Chico Trujillo

Punkere fra Chile som serverer cumbia krydret med ska, diabolsk diablada og signøynerpønk..

Chico Trujillo er punkere dypt inn i hjerterota. Det gir kanskje ikke allverdens med mening, siden det er tilsynelatende langt mellom punkrockens illsinte, skranglete gitarriffing og det chilenske cumbiakompaniets lydbilde. Det som likevel gjør Aldo Asenjo og resten av den musiserende banden hans til rebeller, er deres anarkistiske tilnærming til cumbiaens dogmer.

Der salsa er dominerer dansegulvene i Karibien, har dens simplere kusine cumbia lenge hatt den samme posisjonen langs Sør-Amerikas vestkyst. Ved milleniumsskiftet var imidlertid Chico Trujillo og flere andre chilenske grupper ved å duppe av på nattklubben, grunnet sjangerens tradisjonelt sett bedagelige takt og tone. Dermed staket den alltid hattekledde Asenjo ut en ny kurs for den latinamerikanske dansemusikken: New Chilean Cumbia-bevegelsen. Ved å krydre cumbiaen med ska, diabolsk diablada og signøynerpønk - hviler det noe genuint friskt over Chico Trujillo.

Da er det kanskje heller ikke så rart at åttespannet har tilegnet seg tilhengere også utenfor de avlange landegrensene til Chile; det er mange som har falt for deres ekstatiske og uærbødige musikalske cocktail, noe som har ført bandet til store festivaler som Roskilde, Loolapalooza y Viva Latino! Men først og fremst har prosjektet en lokalt forankret målsetning: Å vekke til live den chilenske folkesjelens festlighet! Deres cumbia chilombiana er grenseløs og treffer publikum i alle sjikt og i alle aldere!