Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba

Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba
World
Blues
Cosmopolite Scene
Lørdag 17. oktober 2015
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba

Kraftsalver fra Mali med nytt album «Ba Power» som var nr1 på World Music Charts Europe i mai/juni.

Bassekou Kouyate fra Mali skaper noe nytt av det gamle. Hans siste album «Ba Power» lå på 1st plass på World Music Charts Europe i mai og juni.

I dag er Bassekou for ngoni (vest-afrikansk lutt) det Ali Farka Touré var for gitaren, og Toumani Diabaté er for koraen.

Bassekou Kouyates far var en ngoni-spiller og hans bestefar en ngoni-legende. Han har gjort seg bemerket gjennom det briljante bandet til Youssou N’Dour og på skiver av Toumani Diabaté og Ali Farka Touré.

Men det var først med backingen til Ngoni ba og innspillingen «Segu Blue» at han ble et framskutt verdensmusikknavn, spesielt etter at BBC kåret skiva til årets world music-plate i 2008. Og «Jama ko» fra 2013 var enda et par hakk bedre, livligere, mer variert og innholdsrik, så da skjønner du kanskje hvor landet ligger.

Nå kommer han med fersk plate i bagasjen som fikk enda bedre omtaler både internasjonalt og her i Norge.
Den heter «Ba Power» og omtale fra Klassekampen kan leses her: Bassekou-KlasseKampen-pdf

Dette er nemlig dansemusikk i Mali og det er lett å slippe føttene løs. Bassekou Kouyate gjestet Oslo under åpningen av Oslo World Music Festival 2010 med prosjektet AfroCubism og var hos oss i 2013 sammen med sin band og albumet «Jama ko».

Hver konsert av Bassekou Kouyate med sitt dyktige band og ikke minst kona Amy Sacko på vokal er en opplevelse, så vi gleder oss til å ha han tilbake!