GONG

Gong
Rock
Jazz
Cosmopolite Scene
Lørdag 7. november 2015
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
370/320,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

GONG

Et av de mest innovative prog/spacerock-bandene siden slutten av 60-tallet kommer til Tigerstaden

GONG er en av de store britiske kultgruppene, og har en helt spesiell historie. Bandet startet i Frankrike i 1967, etter at den australske Soft Machine-musikeren Daevid Allen fikk problemer med innreise til England. Gong spilte inn flere album som i dag regnes som sentrale utgivelser innen space rock-genren, deriblant ”Magick Brother” (1970), ”Camembert Electrique” (1971), ”Flying Teapot” (1973) og ”Angel's Egg” (1973).

Mer enn femti musikere har vært medlemmer av Gong i løpet av årene. Det omfatter kjente navn som Steve Hillage, Bill Bruford, Don Cherry og Chris Cutler. Selv om Daevid Allen var bandets åpenbare leder og midtpunkt, fantes det også flere utgaver av Gong uten ham. Det var likevel Allen som utviklet den særegne hippie-mytologien som i de beste psykedeliske tradisjoner omgir orkesteret.

Gong har aldri blitt like berømte som andre musikere fra den samme epoken. Men de har mange disipler rundt om i verden, som setter stor pris på deres innfallsrike og fargerike univers, enten bandet har kalt seg Mothergong, Gongzilla, Pierre Moerlin's Gong, NY Gong, Planet Gong eller Gongmaison.

Gong regnes som en sentral del av den progressive Canterbury-scenen i England, og har ofte budt på elementer av jazz, psykedelia og eksperimentell rock i musikken sin. Bandet har forblitt aktivt i alle år, og ga så sent som i fjor ut det svært fine albumet ”I See You”. Det er definitivt i Gongs ånd at bandet nå fortsetter å turnere, selv om Daevid Allen måtte gi tapt for kreften i mars i år, 77 år gammel.

På denne konserten består Gong av:

  • John Gillet (trommer)
  • Kavus Torabi (gitar)
  • Ian East ”Wind” (fløyte, blås)
  • Dave Sturt (maskiner)
  • Fabio Golfetti (gitar)

Velkommen til nok en kosmisk reise til Planet Gong, denne gang via Cosmopolite på Torshov.

Sjekk deres hjemmeside