Hossein Alizadeh

Hossein Alizadeh
Folk
World
Cosmopolite Scene
Søndag 1. mars 2015
Dørene åpner 18:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Hossein Alizadeh

Hossein Alizadeh er ikke bare en av sin tids fremste musikere innen den tradisjonelle persiske musikken. Han er også en de mest innflytelsesrike noensinne, som utover å ha en uerstattelig posisjon i det iranske musikklandskapet, har komponert flere titalls verk som enkelt sagt kan sies å befinne seg i hjertet av det tjuende århundrets musikalske kanon.

Saba Alizadeh er en like vital som tradisjonsbevisst og lærd musiker, med en multimusikalsk bakgrunn, som blant annet omfatter eksperimentell elektronisk og persisk tradisjonell musikk: Inspirert av de store mesterne, og med en sjelden oppfinnsomhet, er han en av de mest kjente aktørene innen utøvende musikk i Iran, som med instrumentet «Kanamcheh», ofte omtales som enestående.

Behnam Samani har i mange år vært blant de mest sentrale utøverne på iransk perkusjon «tombak» – og andre iranske slagverksinstrumenter. Foruten å være aktiv i Zarbang Ensemble, Dastan Ensemble, og et langt et cetera, har Samani også et langvarig samarbeid med Hossein Alizadeh.

Lineup:

  • Hossein Alizadeh, Tar og Setar
  • Saba Alizadeh, Kamancheh
  • Behnam Samani, Tombak