Fatoumata Diawara

Fatoumata
World
Cosmopolite Scene
Torsdag 19. mars 2015
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/220,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Fatoumata Diawara

Et sterkt og intimt møte med en av de største unge talentene innen verdensmusikken

Fatoumata Diawara ble født på Elfenbenskysten. Foreldrene var fra Mali, og som barn opptrådte hun i dansetroppen til sin far. Etter hvert fikk hun også filmroller, og spilte som 17-åring hovedrollen i ”La Genèse” (1999). Hun jobbet videre som skuespiller, og fikk et større gjennombrudd med ”Sia” to år senere. Deretter rømte hun til Paris, uten foreldrenes tillatelse. Hun ble med i gateteatret Royal de Luxe, og sang snart på klubber og kaféer.

Fatoumata koret etter hvert på plater med bl.a. Oumou Sangaré og Dee Dee Bridgewater, og lærte seg også å spille gitar. I 2011 ga hun ut sin første soloplate, ”Fatou”, som fikk svært gode kritikker. Her hadde hun bl.a. med seg Tony Allen (trommer), Toumani Diabaté (kora) og den tidligere Led Zeppelin-bassisten John Paul Jones. Blandingen av jazz, funk og modernisert folkemusikk fra Mali fikk flere til å omtale den som en av årets store plater, samtidig som mange roste de sterke, politiske og personlige tekstene.

Fatoumata har etter hvert reist over store deler av verden med stemmen og musikken. Hun har kjempet for rettighetene til barn og kvinner, og har underveis også samarbeidet med størrelser som Bobby Womack, Roberto Fonseca, AfroCubism og Damon Albarn fra Blur. Hun har stått på scenen med Paul McCartney, og har vakt begeistring på Oslo World Music Festval.

Konserten med Fatoumata Diawara på Cosmopolite blir en del av Frankofoni-dagene i Oslo. Vi tror vi kan love et sterkt og intimt møte med et av de største unge talentene innen verdensmusikken om dagen.

Sjekk hennes hjemmeside og Facebook side

I samarbeid med:

Logo