Tinariwen

Tinariwen
Blues
Cosmopolite Scene
Fredag 22. mai 2015
Dørene åpner 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
320/270,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Tinariwen

"Saharas Rolling Stones"
Med albumet "EMMAAR" som høster gode kritikker

Det er duket for nok et begivenhetsrikt møte med Tinariwen som skaper mystiske og manende landskap av musikk, med fans som Thom Yorke fra Radiohead, Carlos Santana, Brian Eno og Bono.
Denne gangen er de på turne med sitt siste album "EMMAAR", du kan lytte til det og annet materiale via Wimp.

Albumet har fått følgende score i Bergens Tidene (5/6), Romerikes Blad (4/6), Trønder Avisa (5/6), (5/6) og (4/6) i DagbladetVG

Bandet har sitt utspring i Tuareg-folket i Sør-Sahara, og deler deres dramatiske historie. Samtidig er Tinariwen også et orkester som når langt utover merkelapper som “verdensmusikk”. De har blitt beskrevet som krigere som har byttet geværene ut med gitarer, gir et iøynefallende inntrykk på scenen. Men det er likevel den duvende og drivende musikken som inntar den sentrale plassen i det nærmest rituelle sceneshowet. Mange har prøvd å beskrive den som “ørkenrock” – der rullende rytmer og ruglete riff skaper en nesten transe-aktig effekt.

Tinnariwen er potente, politiske og poetiske på samme tid, og fanger et takknemlig publikum fra første øyeblikk. Akkurat slik de gjorde det med gjennombruddsplaten “Aman Iman” i 2007.

Sjekk deres Facebook side