Carlou D

Carlou D
World
Cosmopolite Scene
Torsdag 28. mai 2015
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Carlou D

Fra Senegal med musikalske elementer fra jazz, soul, rap og afrikanske rytmer.
Support: Shady Rasta(N)

Ibrahima Loucard (aka Carlou D) er fra millionbyen Dakar i Senegal. Han sluttet på skolen som 16-åring for å konsentrere seg om sang og dans. Han var bl.a. med i dansegruppen Navajo, og lagde musikk med Ska Blue og Positive Black Soul. De sistnevnte var en av de første og mest populære hip hop-gruppene i Sengal.

Som 25-åring ga han ut sitt første soloalbum, ”Séédé”, som kom ut i 2005. Han var også sentral i oppsettingen ”Bintou Were, a Sahel Opera”, som var den første afrikanske operaen som ble sendt ut på verdensturné. Han er en dyktig gitarist, og en enda bedre sanger. Man hører nok fremdeles noen hip hop-elementer i musikken hans, men med basis i afrikanske rytmer, og innimellom også en touch av reggae.

Carlou D har vunnet flere priser i hjemlandet, og har samarbeidet med den svært anerkjente musikeren Youssou N’Dour. Han var en av artistene som hyllet N’Dour, da den sistnevnte vant Polarprisen i Sverige i 2013. Han fremførte ”Seven Seconds” sammen med Neneh Cherry, og har også jobbet med hennes bror Eagle-Eye Cherry.

Carlou D leder et orkester på syv musikere og har så langt gitt ut fire album under eget navn. Det nyeste albumet heter ”A New Day” og er spilt inn i bl.a. Dakar og Stockholm, med flere svenske og afrikanske musikere. BBC har omtalt ham slik: ”While he sings in urgent tones and whips up some stirring rhythms, there’s an all-pervading spirituality about him which radiates its own rarefied beauty. This does indeed mark the coming of age of another great African talent.”
Albumet solgte til gull og vant en rekke høythengende priser i Frankrike både for musikk og tekst.

Sjekk hans Facebook side her og Myspace her

Denne kvelden vil et ungt norsk band varme opp, de heter Shady Rasta og spiller en blanding av funk, reggae og pop, sjekk dem ut på P3 Urørt

Her deres Facebook side