Vinterjazz: Możdżer Danielsson Fresco Trio

 Możdżer Danielsson Fresco Trio
Jazz
Cosmopolite Scene
Lørdag 31. januar 2015
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Vinterjazz: Możdżer Danielsson Fresco Trio

Det er litt av en drømmetrio som kommer til oss, da den emminente polske pianisten Leszek Możdżer tar med seg den svenske bassisten Lars Danielsson og den israelske perkusjonisten Zohar Fresco. De tre spilte for første gang sammen i 2003, og debuterte med albumet ”The Time” i 2005.

Lineup:

  • Leszek Możdżer - piano
  • Lars Danielsson - bass
  • Zohar Fresco - perkusjon

Leszek Możdżer har blitt kalt det største funnet i polsk jazz det siste tiåret. I jazz- og pop-sammenhenger har han bl.a. spilt sammen med Marcus Miller, David Gilmour, John Scofield, Pat Metheny, Lester Bowie og Tomasz Stańko. Han har også skrevet filmmusikk, og selger gjerne til gull- og platinatroféer i hjemlandet. Han har studert piano ved musikkakademiet i Gdansk, og er også kjent for sin svært gode tolkninger av den klassiske musikken til landsmannen Chopin.
Leszek Mozdzer Trio har så langt gitt ut fire album, der ”Polska” (2013) er den nyeste. Danske Jazz Special var veldig begeistret, og mente at dette var en ypperlig blanding av klassisk og jazz, med et lite anstrøk av pop i tillegg. Tyske aviser omtalte ”Polska” som en smeltedigel av europeisk musikk, og roste trioen for deres delikate og dynamiske samspill, der det subtile, det lyriske og det improviserte står sterkt.
Lars Danielsson spiller også cello, og har tidligere musisert sammen med bl.a. Randy og Michael Brecker, John Scofield, Jack DeJohnette og Mike Stern. Zohar Fresco har spilt med bl.a. Gil Dor og Achinoam Nini, også kjent som Noa, i tillegg til bl.a. Philip Glass,
Arto Tuncboyaciyan, Zakir Hossian. Det er bare å glede seg til denne konserten, som er trioens første offisielle opptreden her i Norge.

“The most superb polish piano player Leszek Możdżer accompanied by Swedish bass player Lars Danielsson and the Israeli percussion player Zohar Fresco, have created something of a Dream Team Trio. Dream Team sounds like a dream indeed – lightly, dynamically, with the touch of reflection at times. And as in a good poetry – imagination does not argue with discipline, and the visualization comes along with intellectualism.”
Mirosław Pęczak/ Polityka Magazine

I samarbeid med Republikken Polens Ambassade i Oslo

Polen