UK - Final tour featuring Eddie Jobson and John Wetton

UK
Rock
Cosmopolite Scene
Torsdag 26. februar 2015
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
360,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

UK - Final tour featuring Eddie Jobson and John Wetton

EDDIE JOBSON - JOHN WETTON
ALEX MACHACEK - VIRGIL DONATI

En unik mulighet til å se to av grunnleggerne av den legendariske progressive-rock supergruppe «UK», gjenforent for aller siste gang for å utføre en begrenset serie av konserter på sin 2015 Final World Tour.

Opprinnelig dannet i England i 1977 av keyboardisten og elektrisk-fiolinisten Eddie Jobson (Roxy Music, Frank Zappa), vokalist og bassist John Wetton (King Crimson), gitarist Allan Holdsworth (Soft Machine), og trommeslager Bill Bruford (Yes, King Crimson, Genesis).

Nå, 37 år etter sin debut, spiller Jobson og Wetton sammen med den østerrikske gitaristen Alex Machacek og den australske trommeslageren Virgil Donati for å fremføre deres berømte musikk en siste gang for publikum.

Eddie Jobson - en musikk innovatør og foregangsfigur i utviklingen av tidlige synther, elektrisk fiolin, progressive-rock og mye mer. Han er også en prisbelønt komponist for TV og film, produsent, dirigent og anerkjente kor arrangør.
Best kjent som en banebrytende rocke fiolinist og keyboard ikon. I en alder av 17 år fikk han platekontrakt hos Warner Bros. Og som 21 åring spilte han med Frank Zappa. Eddie Jobson har turnert verden med band som Curved Air, Frank Zappa, Roxy Music og UK.

John Wetton – kanskje mest kjent for sitt bidrag til King Crimsons album: «Larks’ Tongues in Aspic,» «Starless and Bible Black,» og «Red». Han har vert en sentral medlem i UK og grunnlegger av supergruppa ASIA. John Wetton har mer enn 70 album bak seg inkludert 8 solo album, 4 King Crimson album, 6 ASIA album og 3 UK album.

Alex Machacek. fikk prisen «Beste nykommer på gitar» som 26 åring i en Europeisk gitar konkurranse og dette ledet til et samarbeid med trommeslagerne Terry Bozzio.
Alex Machacek er nå fast gitarist i Eddie Jobsons live prosjekt.

Den Australske Virgil Donati er en av verdens mest etterspurte trommeslagere. Han samarbeidet med artister som Melissa Etheridge, Frank Gambale, Branford Marsalis, og Mick Jagger. Hans soloalbum inkluderer "Just Add Water" og "Stretch" og hans reise i progressiv rock har resultert i det kritikerroste «On The Virg» prosjektet og hans samarbeid med det progressive-metal bandet Planet X.

NO PHOTOGRAPHY, RECORDING, or VIDEOTAPING allowed at any time, unless authorized by Eddie Jobson.

I samarbeid med ZappaUnion