Dhafer Youssef band & Det Norske Blåseensemble

 Dhafer Youssef
Jazz
Oslo Jazzfestival
Lørdag 15. august 2015
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
240,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Dhafer Youssef band & Det Norske Blåseensemble

Nord-afrikanske toner med inspirasjon fra persiske poeter og nordisk elektronisk jazz

Dhafer Youssef ble bevisst sin interesse for musikk allerede som 6 åring i sitt hjemland Tunisia da hans bestefar introduserte ham for vers fra Koranen. Han testet dem ut i sin mors kjøkken, og senere i det lokale badet, hvor han kunne synge i timevis. Byens bønneroper oppdaget guttens stemme og ba ham om å spille inn bønnene for minareten. Slik fikk Dhafer sitt aller første publikum.

Mange år senere har han begynt å spille oud, og flyttet til Østerrike for å ta musikkutdannelse. Han legger sin elsk på jazzen, og gir ut sitt første album i 1996. Spol enda lenger frem i tid, og Dhafer drar til Skandinavia spiller inn plate med Nils Petter Molvær, Bugge Wesseltoft, Eivind Aarset, Audun Erlien og Rune Arnesen, et samarbeid som gir ham to BBC Awards nominasjoner for verdensmusikk.

Sounden hans er unik; instrument og toner fra Nord-Afrika kombinert med muezzin-inspirert vokal og komposisjoner inspirert av persiske poeter kombinert med nordisk elektronisk jazz av ypperste klasse.

Det Norske Blåseensemble er 280 år gammelt, og Norges eldste orkester. Med en besetning på 24 musikere satser det Halden-baserte orkesteret blant annet på samtidsmusikk der de eksperimenterer i grenselandet der notert og improvisert musikk møtes.

På Oslo jazzfestival vil du få muligheten til å se og høre Dhafer Youssef hans band med Det Norske Blåseensemble fremføre Youssefs musikk arrangert av Kjetil Bjerkestrand. Det blir definitivt noe helt unikt og en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Konserten arrangereres i samarbeid med Oslo Kammermusikkfestival.