Stanley Clarke Band

Stanley
Jazz
Cosmopolite Scene
Torsdag 16. april 2015
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
400/350,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Stanley Clarke Band

Stanley Clarke har vunnet Grammy-priser fire ganger, og har høy status som en innovativ utøver både på kontrabass og elektrisk bass. Han har vært en respektert musiker i mer enn førti år, og var i sin tid med på å starte det legendariske fusion-bandet Return To Forever. Underveis har han blitt belønnet med en lang rekke gull- og platinaplater. I dag leder Clarke også sitt eget plateselskap, Roxboro Entertainment Group. Her prøver han å hjelpe unge musikere fra hele verden frem i rampelyset.

Ti år på rad ble han kåret til beste bassist i Playboy’s Music Award, samtidig som han toppet kritikerlistene og leseravstemningene i både Rolling Stone, Downbeat, Guitar Player og Bass Player Magazine. Han er hedret på Sunset Boulevard, og har fått nøkkelen til hjembyen Philadelphia. For tre år siden vant han den prestisjetunge Miles Davis Award under Montreal Jazz Festival.

Stanley Clarke har gitt ut mer enn 20 album på egenhånd, der den nyeste er ”Up” fra 2014. Han har også vært involvert i musikken til en lang rekke filmer og TV-produksjoner. Han har samarbeidet med bl.a. Quincy Jones, Stan Getz, Art Blakey, Paul McCartney, Jeff Beck, Keith Richards, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Chaka Khan, The Police og Herbie Hancock, og har delt scene med Bob Marley og Miles Davis.

I 2011 vant Stanley Clarke Grammy for beste jazzplate med ”The Stanley Clarke Band”. På det nye albumet ”Up” har han skrevet alle låtene selv, utenom ”Brazilian Love Affair” av George Duke. Nå kommer han til Cosmopolite på Torshov med følgende lineup:

  • Stanley Clarke - Bass
  • Beka Gochiashvili - Piano / Keys
  • Michael Mitchell - Drums
  • Brady Cohan – Guitar

Tidligere har Stanley Clarke vakt stor begeistring her hjemme med konserter med bl.a. Al Di Meola og Jean-Luc Ponty i 1995, og vårt arrangement på Sentrum Scene med Marcus Miller og Victor Wooten i 2008. Nå er det på høy tid å ønske ham velkommen tilbake!

Sjekk noe av musikken via Wimp: https://play.wimpmusic.com/artist/3538831