The Dave Weckl Acoustic Band

Dave
Jazz
Cosmopolite Scene
Fredag 24. april 2015
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
320/270,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

The Dave Weckl Acoustic Band

Dave Weckl regnes av svært mange som en av verdens beste trommeslagere i dag. Han har mottatt en rekke priser, og ble av Modern Drummer kåret til en av de 25 beste trommeslagerne gjennom tidene. Han spilte i flere år med Chick Corea, og var alt på 80-tallet med på innspillinger med bl.a. Bill Connors (Return to Forever), Brecker Brothers og George Benson, i tillegg til store pop- og rock-artister som Diana Ross, Madonna og Robert Plant.

Weckl ga ut sin første soloplate i 1990, samtidig som han jobbet med Chick Corea, og senere også med Mike Stern. Han regnes som en fremragende fusion-musiker, som både behersker akustiske og elektroniske trommer til fingerspissene. Han bruker også tid på å lære bort ferdighetene sine til yngre musikere, og underviser over hele verden.

Han kommer til oss med sitt Acoustic Band, der Gary Meek spiller sax, Tom Kennedy er på bass, og Makoto Ozone trakterer piano og Hammond B3. Alle har svært solide karrierer på egen hånd, og er garantister for at dette blir nok en helt spesiell kveld for Cosmopolite-publikummet. Alle fire har spilt sammen i forskjellige sammenhenger tidligere, og beskriver dette samarbeidet som en drøm.

Lineup:

  • GARY MEEK - sax
  • MAKOTO OZONE - piano / hammond B3
  • TOM KENNEDY - a. bass
  • DAVE WECKL - drums

Dave Weckl Acoustic Band er aktuelle med albumet ”Of The same Mind”, der tittelen nok sier noe om samspillet vi kan glede oss til. Den nye platen er godt forankret i jazzmusikken, men byr også på en touch av funk og latino-elementer. Albumet har fått mange gode anmeldelser.