Baloji & Orchestre de la Katuba

Baloji
Soul
World
Cosmopolite Scene
Lørdag 25. april 2015
Dørene åpner 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Baloji & Orchestre de la Katuba

Fra Kongo med soul, afrobeat og hip hop inspirert musikk. Solgt til gull med albumet ”Hotel Impala”.

Baloji ble født i Kongo i 1978, og flytet til Belgia som 4-åring. Han hadde en vanskelig oppvekst, og kastet seg som tenåring ut i en verden av hiphop, tagging, rap og dans. Som 15-åring ble han med i Starflam-kollektivet, som er et av de ledende navnene i belgisk rap. Han trakk seg bort fra musikken en periode, men fikk plutselig et brev fra moren, som han ikke hadde sett siden 1981. Det fikk ham til å interessere seg for hans egne røtter, noe som igjen førte til soloalbumet ”Hotel Impala” i 2008.

”Hotel Impala” er en imponerende og variert plate, som bl.a. byr på elementer som soul, afrobeat og hip hop. Den fikk flere priser i Belgia og Frankrike, der den også solgte til gull. I 2009 dro Baloji til Kinshasa i Kongo, der han samarbeidet med lokale musikere. Dette resulterte i ”Kinshasa Succursale”, som har en klarere afrikansk identitet. Selv kaller han musikken sin ”urban/rumba-soul”, der inspirasjonskildene er både tradisjonelle og mer moderne.

“Kinshasa Succursale” fikk mange svært gode omtaler, blant annet i internasjonale aviser som The Guardian, New York Times og The Independent, samt musikkblader som Songlines og Les Inrocks. Baloji spilte mer enn 150 konserter rundt om i verden, og gjorde konserter i bl.a. USA, Sør-Amerika, Afrika og Europa. Såpass forskjellige artister som Nick Cave, Questlove fra The Roots, Damon Albarn, Justice og Elvis Costello har alle uttrykt begeistring for musikken hans.

Baloji opptrådte under Oslo World Music Festival i 2013, der mange satte pris på den energiske blandingen av fransk rap, pulserende soul og kongolesiske rytmer. Han kaller bandet sitt Orchestre de la Katuba, og har selv et navn som betyr ”trollmann” på swahili. Det bør bli en varm og het kveld på Cosmopolite.

Sjekk hans hjemmeside her og Facebook

Ikke minst musikken hans via Wimp

  • DJ Mike Kampala snurrer plater før og etter konserten

Konserten skjer i samarbeid med:

OW