Lou Donaldson Quartet

Lou Donaldson
Jazz
Cosmopolite Scene
Lørdag 25. oktober 2014
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/220,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Lou Donaldson Quartet

Legendarisk saksofonist som ble utmerket til NEA Jazz Master i 2013

Cosmopolite har presentert mange legendariske jazzkvelder i løpet av årene. Nå er det duket for nok en historisk begivenhet, når vi ønsker velkommen til Lou Donaldson og hans kvartett.

Lou Donaldson eller "Sweet Poppa Lou" er nærmere 90 år gammel, har blitt kalt den beste alt-saxofonisten i verden og ble utnevnt til NEA Jazz Master 2013. Han begynte å spille med sine første band alt på 40-tallet, og var snart på talefot med størrelser som Art Blakey, Milt Jackson og Thelonius Monk. Han ble raskt tilknyttet den legendariske Blue Note-Labelen, og medvirker på noen av deres aller mest klassiske plater.

Donaldson var i begynnelsen særlig inspirert av Charlie Parker, og var bl.a. med på den viktige hard bop-utgivelsen ”A Night At Birdland”, sammen med Clifford Brown, Horace Silver og Blakey. Senere spilte han inn sentrale plater med bl.a. Jimmy Smith, og ble en anerkjent utøver innen den populære souljazz-genren. Han ledet en rekke egne band og orkestre, drev opptil flere klubber ad gangen, og har en svært lang diskografi også under eget navn.

Livet til Donaldson er en fargerik reise gjennom den moderne jazzens historie. Han er for mange selve innbegrepet av groove, og har mottatt en lang rekke utmerkelser innen amerikansk musikkliv. Han er fremdeles aktiv som musiker i New York, der han har bodd i mer enn 60 år. I tillegg opptrer han på jazzfestivaler og klubber verden over, så langt tiden tillater det.

Det er en stor begivenhet at denne super-veteranen nå besøker Oslo, Torshov og Cosmpolite. ”Sweet Poppa Lou” har denne gangen med seg følgende musikere:

  • RANDY JOHNSTON - GUITAR
  • AKIKO TSURUGA - HAMMOND B3
  • FUKUSHI TAINAKA - DRUMS

Du kan lese mer om hans bemerkelsesverdige liv og karriere på www.loudonaldson.com

"My first impulse is always to describe Lou Donaldson as the greatest alto saxophonist in the world." -Will Friedwald, New York Sun, January 2007