Farmers Market

Farmers
Jazz
Cosmopolite Scene
Fredag 17. oktober 2014
Dørene åpner 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Farmers Market

En festaften med forrykende jazz-fusion og oppvarming med Nutopia

Farmers Market ble startet i Trondheim høsten 1991 av studenter ved jazzlinja på NTNU. De startet som en frijazzkvintett, men orienterte seg senere spesielt mot bulgarsk folkemusikk, inspirert av en studiereise til Bulgaria. De har opptrådt ved flere internasjonale jazzfestivaler, blant annet Varangerfestivalen (2000 og 2012)[1], Kongsberg Jazzfestival (1993, 1995 og 2009), Moldejazz (1994, 2003, 2004, 2010), North Sea Jazzfestival (Amsterdam, 2004) og Berliner Festspiele (2005).

Gruppen har gitt ut fem album. Debutalbumet Speed/Balkan/Boggie fra 1995, inneholder opptak fra Moldejazz 1994, blant annet med en kvinnelig sanggruppe fra Bulgaria, Lés Mystére des Voix Bulgares, også kjent som Angelite. Farmer’s Market har vunnet Spellemannspris for albumet ”Surfin’ USSR” og for deres siste album ”Slav to the Rhythm” som er en hemningsløs gitarbasert rytmisk-melodisk overskuddsorgie.

Bandet sjonglerer med stilarter og taktskifter, og resultatet er et aldeles utsøkt knippe auditive nytelser i umiskjennelig Farmers Market-ånd med nikk til både progrock, sigøynertradisjoner, orkestermusikk, country og 70-talls filmmusikk.

Stian Carstensen og gutta leverer som de skal og live er de bedre enn noen gang.

Sjekk hjemmesiden

Facebook

  • Nutopia

Fra Europas bakgater til afrikanske jazzklubber, inspirert av musikk fra Zanzibar, Midtøsten, Afrika og Latin Amerika og med instrumentering fra hardingfele til bouzouki - det er noen av ingrediensene som danner kvintetten Nutopia.

I 2013 lanserte bandet albumet ”Zabibu”, som med sin helt unike sound leker seg gjennom det musikalske landskapet, uten grenser og uten frykt.

Med en sterk lidenskap for musikk og en nysgjerrighet til å utforske verden rundt seg, lokkes lytteren med på en opplevelsesrik reise.

Danseren Ornilia Percia Ubisse tilfører liveshowet til Nutopia en ekstra dimensjon. Hun blander elementer fra blant annet arabisk magedans, samba og tradisjonell afrikansk dans i samspill med musikken.

Nutopia gir deg sigøynerjazz, afrikanske rytmer og eksotiske arabiske elementer i virtuos kombinasjon!

Sjekk dem på SoundCloud her

Her deres Facebook side