Lee Fields & The Expressions

Lee Fields
Soul
Funk
Cosmopolite Scene
Lørdag 15. november 2014
Dørene åpner 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
270/220,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Lee Fields & The Expressions

Nåtidens soul-konge kommer med sitt siste album "Emma Jean"

Det er en stor glede for Cosmopolite å ønske Lee Fields tilbake til Norge, to år etter at han for første gang spilte for oss. Han er kongen av Old School Soul, noe han igjen beviser på det nye albumet ”Emma Jean”. Her er han igjen backet av The Expressions, som er husbandet til det hippe plateselskapet Truth & Soul i Brooklyn.

Det aller mest oppsiktsvekkende med Lee Fields er kanskje at han bare blir bedre og bedre med årene, selv om han debuterte som plateartist alt i 1969. Han danner en direkte forbindelseslinje til den opprinnelige soul- og rhythm’n’blues-musikkken, og har rendyrket formen i førtifem år.

Lee Fields ga ut en rekke hardtslående singler i løpet av 1970-tallet – plater som i dag er ettertraktede samleobjekter, og har inspirert musikkfans på utkikk etter ekte grooves og hektende rytmer. Han er samplet av en rekke hip hop-artister, og kom for alvor tilbake i rampelyset på 90-tallet. Han har ofte blitt sammenlignet med James Brown, og betraktes som den ledende skikkelsen innen “deep funk”-scenen.

På 2000-tallet har Lee Fields hittil gitt ut fire album, som alle har vakt stor begeistring hos både anmeldere og fans. Det store gjennombruddet kom med ”My World ” i 2008, som Pitchfork kalte "one smoking mother of an old-sound soul record". Allmusic.com har kalt Fields “one of the most compelling soul singers at work today”.
Det er bare å glede seg til en ny, het høstkveld på Cosmopolite!

Sjekk ut hjemmesiden