Mokoomba

Mokoomba
World
Pop
Rock
Cosmopolite Scene
Lørdag 1. mars 2014
Dørene åpner 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
200/150,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Mokoomba

Musikalsk egenart, Mokoomba kombinerer tradisjonelle og moderne instrumenter i en rik blanding av rytmer.
Nytt album “Rising Tide”

Mokoomba regnes av mange som den mest spennende gruppen fra Zimbabwe i dag. De kommer fra et lite språkområde, slik at selv ikke flesteparten av landsmennene får med seg tekstene. Men musikken har mer enn nok kraft i seg selv, og er en forfriskende blanding av det moderne og det tradisjonelle. Mokoomba startet opp i 2001, og fikk etter hvert mye oppmerksomhet. I 2009 og 2010 turnerte de Europa på kryss og tvers for første gang, da med det prisvinnende debutalbumet ”Kweseka” i bagasjen. I 2012 slapp de et nytt album, ”Rising Tide”, som fikk strålende omtaler i internasjonal presse.

Verdensmusikkmagasiner som Songlines og fRoots var enige om at dette var en av årets beste plater. Tidligere i år kalte den britiske avisen The Guardian dem “Africa’s most internationally successful young band -- after a rise that is as deserved as it has been remarkable.”

Hovedvokalist Mathias Muzaza snakker seks språk, og synger med en sterk og personlig stemme. Musikken til Mokoomba kan kanskje best beskrives som ”afro-fusion”: den er fengende og dansbar, og inneholder også elementer av funk, pop og latinske rytmer. Bandet har gjort stor suksess på festivaler rundt om i verden, og regnes som et svært friskt pust. De har tidligere spilt i Norge, men dette er deres første opptreden på Cosmopolite.

Vi ser frem til dette besøket.

Se Mookomba's hjemmeside her

I nyhetene:

BBC

The Guardian