Djangofestivalen 2014

Django
Jazz
Cosmopolite Scene
Fredag 24. januar 2014
Dørene åpner 19:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Djangofestivalen 2014

35 år med Djangofestivalen!

Djangofestivalen er et årlig høydepunkt for alle med fot for stringswing. I 2014 kan fans av sigøynerjazz og Django-gitar virkelig feire på Cosmopolite i Oslo, i forbindelse med at det er 35 år siden den aller første festivalen her hjemme.

Program:

Kl. 20:00

Kl. 21:15

Kl. 22:15

Om Djangofestivalen

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.
- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, har Jon Larsen sagt
Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen i årenes løp. Det gjelder ikke bare en lang rekke internasjonale navn, men også norske utøvere som har fått sans for musikken.
De største Django-festivalene i verden i dag er i Paris og New York.

Kjøp Festivalpass her

Om Django Reinhardt

Jean-Baptiste ”Django” Reinhardt ble født 23. januar 1910 i Liberchies, Belgia, og døde 16. mai 1953 i Fontainebleau, Frankrike. Han blir betraktet som en av verdens beste og mest innflytelsesrike gitarister, og er kjent for virtuos sigøynerjazz. Han var en av jazzens første gitarsolister.
Han spilte banjo på sin første utgivelse i 1928. Etter å ha blitt alvorlig brannskadet i en ulykke samme år, byttet han til gitar, med en unik stil som omfattet de tre gjenværende brukbare fingre på venstre hånd. Fra 1934 var han fast medlem av Quintette du Hot Club de France. Han turnerte over store deler av verden, og spilte sin eneste konsert i Norge i 1939.
Django Reinhardt spilte bl.a. med Coleman Hawkins, Benny Carter og Louis Armstrong, og har blitt kalt den første betydningsfulle jazzmusikeren i Norge. Han minnes årlig gjennom musikkprisen Django d'Or og flere musikkfestivaler verden over – deriblant Djangofestivalen i Oslo.

Djangofestivalen og Cosmopolite

Cosmopolite har vært vertskap for Djangofestivalen helt siden 1992. Festivalen utgjør en sentral del av det brede tilbudet som viser hvor viktig Cosmopolite er som møteplass mellom mennesker og kulturer.