Richard Bona Band

Richard Bona
Jazz
World
Cosmopolite Scene
Lørdag 21. september 2013
Dørene åpner 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Richard Bona Band

Richard Bona kommer til Cosmopolite med det ferske, melodisterke albumet “Bonafied” i bagasjen. Dette er en begivenhet du ikke bør gå glipp av.

Richard Bona – Bass
Etienne Stadwijk – Keys
Ludwig Afonso – drums
Tatum Greenblatt – Trumpet
Adam Stoler - Guitar

Richard Bona er en av de mest anerkjente bassistene i verden i dag. Han vokste opp i fattige kår i Kamerun, og måtte bygge sine egne instrumenter. Men familien var samtidig rike på musikalske tradisjoner. Bona flyttet til Paris i 1987, og seks år senere videre til New York. Han spilte sammen med artister som Manu Dibango, Salif Keita og Didier Lockwood, og gjorde bl.a. et dypt inntrykk på Joe Zawinul fra Weather Report. Senere ledet han bl.a. bandet til Harry Belafonte, og ga ut sin første plate under eget navn i 1999.

Bona har en imponerende merittliste, og har bl.a. spilt sammen med Michael Brecker, George Benson, Jaco Pastorius, Pat Metheny og Chaka Khan. Han liker å underholde publikum, og kombinerer med stor sikkerhet musikalske elementer fra Afrika, Europa og USA. Han er dessuten en svært god sanger, og leder et orkester med fremragende musikere, som behersker jazz, funk og afrikanske rytmer på et svært høyt nivå.

Richard Bona kommer til Cosmopolite med det ferske, melodisterke albumet “Bonafied” i bagasjen. Dette er en begivenhet du ikke bør gå glipp av. Eller for å si det som Los Angeles Times: “Imagine an artist with Jaco Pastorious’s virtuosity, George Benson’s vocal fluidity, Joao Gilberto’s sense of song and harmony, all mixed up with African culture. Ladies and gentlemen, we bring you Richard Bona!”