Ana Moura

Ana Moura
Folk
Cosmopolite Scene
Onsdag 9. oktober 2013
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
300/250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Ana Moura

Ana Moura har opptrådt live med både Rolling Stones og Prince. Hun har mange profilerte beundrere verden over, og roses for sin vilje til å fornye fado-tradisjonene. Med seg har hun noen av de dyktigste musikerne i Portugal.

Stadig flere her hjemme oppdager magien i den portugisiske fadomusikken. Et av de heteste navnene de siste årene har vært Ana Moura , som også har funnet veien til et internasjonalt pop-publikum. Hun synger ektefølt, intimt og intenst, og snakker direkte til hjertene til tilhørerne. Akkurat slik skjebnemusikken fra Portugal skal.

Ana Moura startet sitt første band som tenåring, og begynte etter hvert å opptre på nattklubbene i Lisboa. Fado-kjennerne anerkjente henne snart som et lysende talent, med et sterkt personlig nærvær i sangene. Hun debuterte på plate i 2003, og fikk et større gjennombrudd med albumet ”Aconteceu” i 2005. To år senere kom ”Para Além da Saudade”, som lå hele 120 uker på Topp 30 i Portugal. Hennes foreløpig siste plate heter ”Desfado”.

Ana Moura har opptrådt live med både Rolling Stones og Prince. Hun har mange profilerte beundrere verden over, og roses for sin vilje til å fornye fado-tradisjonene. Samtidig er hun hele tiden godt forankret i røttene til musikken, og jobber sammen med noen av de dyktigste musikerne i Portugal. Vi tror vi kan love nok en sterk musikkopplevelse på Torshov denne kvelden.