Bob James, David Sanborn, feat. Steve Gadd, Scott Colley

Bob James, David Sanborn, feat. Steve Gadd, Scott Colley
Jazz
Cosmopolite Scene
Onsdag 13. november 2013
Dørene åpner 20:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
400/350,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Bob James, David Sanborn, feat. Steve Gadd, Scott Colley

"Quartette Humaine" - tribute to Dave Brubeck and Paul Desmond

Nok en gang kommer noen av jazzens sterkeste navn til Cosmopolite i Oslo. Denne kvelden kan du få oppleve Bob James, David Sanborn, Steve Gadd og Scott Colley.

Bob James og David Sanborn har nå gitt ut sitt første album sammen siden ”Double Vision” i 1986. Det akustiske albumet ”Quartette Humaine” er en varm hyllest til jazzpianisten Dave Brubeck, spesielt perioden sammen med Paul Desmond. Den forrige platen ble en internasjonal storselger.

Bob James har stått sentralt på nærmere 60 plateinnspillinger. Han regnes som en stilskapende keyboardist, som til tider har hentet elementer fra både pop og filmmusikk. Han har samarbeidet med bl.a. Sarah Vaughan, Neil Diamond og Paul Simon, og spiller i denne sammenhengen piano.

Dave Sanborn har vært en av de mest innflytelsesrike jazzsaxofonistene de senere årene. Han har deltatt på prosjekter med bl.a. Gil Evans, Stevie Wonder og David Bowie, men jobber også innenfor et mer tradisjonelt jazzformat.

De kommer til Torshov med trommeslageren Steve Gadd, som har samarbeidet med jazzmusikere som Al DiMeola og Chick Corea. Han har en lang og imponerende merittliste, og har også gitt ut flere kritikerroste album under eget navn. Også bassist Scott Colley har spilt sammen med noen av de sterkeste navnene innen moderne jazz, og har gitt ut et titalls plater under eget navn.

Bob James sier selv om dette samarbeidet: "David Sanborn is one of the most inspiring musicians I've ever collaborated with. This project is very special and has given us the opportunity to share our separate musical experiences and create something new and different."

Låtene på ”Quartette Humaine” er skrevet av James og Sanborn. Albumet har blitt svært godt mottatt, og bringer med seg løfter om nok en klassisk kveld på Cosmopolite.

Line up:

Bob James – Piano

David Sanborn – Alto, Soprano and Sopranino Saxophones

Steve Gadd – Drums

Scott Colley - Bass