Argentina (ES)

Argentina
World
Folk
Oslo World
Lørdag 2. november 2013
Dørene åpner 18:30
Scene
Cosmopolite
Billettpris
250/200,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Argentina (ES)

Navnet til tross, Argentina er så spansk som det går an å bli. Hun har ennå ikke fylt 30, men har erobret hele Spania med sine elegante oppvisninger som "cantaora".

Navnet til tross, Argentina er så spansk som det går an å bli. Hun er født Argentina Maria López Tristancho og har vokst opp i Huelva, midt i Andalucia-provinsen, som er kjent for sin flamencotradisjon. Argentina har ennå ikke fylt 30, men har erobret hele Spania med sine elegante oppvisninger som cantaora.

Flamencoens historiske røtter strekker seg langt tilbake i Andalucia, men har sannsynligvis oppstått på 1700-tallet som en heldig blanding mellom lokale sang- og dansetradisjoner og inspirasjon fra romani-befolkningen. Musikkformen er sterkt knyttet til spanske sigøynere, men har muligens også spor av nordafrikansk innflytelse. Flamenco betyr flammende, og det er også slik musikken fremstår: Dramatisk, intens og fyrrig. Den kan fremføres på mange måter og har utøvere som hver er gode på sine felt: sang, gitar, dans, og taktfast klapping. Flamenco er i dag en internasjonalt anerkjent kunstform som har flere læresteder i Japan enn i Spania. Likevel fødes de største talentene fremdeles i Andalucia, og Argentina ser ut til å bli en av de største noensinne.

Hun har siden 2006 gitt ut fire studioalbum, som alle er blitt lovprist i hjemlandet. Men det er først og fremst med sine live-opptredener hun har henført Spanias befolkning – i alle de største byene har hun bragt publikum til tårer med sin vakre cante. Hun har også nylig debutert i Sør-Amerika – og hva var vel mer naturlig enn å bidra på den Latinamerikanske kulturkongressen i byen Mar del Plata – i Argentina? Nå er hun endelig klar for Oslo World Music Festival!

Hennes opptreden foran 4000 mennesker i Plaza de la Catedral her i Barcelona har styrket min tro på at hun kommer til å etablere en ledende posisjon i cante-tradisjonen. Ramón Rodó, La Vanguardia

Program Oslo World Music Festival 2013

PRIS/PRICE:
Ordinær pris: 250,-
Honnør/ student: 200,-
Aftenpostens A-kort: 185,-
+ bill. avg.