Tinariwen

Tinariwen
Blues
World
Cosmopolite Scene
Torsdag 16. mai 2013
Dørene åpner 21:00
Scene
Cosmopolite
Billettpris
280/230,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Tinariwen

Kjenn din besøkelsestid – og unn deg et intimt møte med et av verdens aller mest spennende band!

Et hvert besøk av Tinariwen er en begivenhet – og en hver opptreden med dem er en reise inn i mystiske og manende landskaper av musikk. Bandet har sitt utspring i Tuareg-folket i Sør-Sahara, og deler deres dramatiske historie. Samtidig er Tinariwen også et orkester som når langt utover merkelapper som “verdensmusikk”. De har blitt like godt mottatt på Øyafestivalen som på Oslo World Music Festival, og har beundrere som Thom Yorke fra Radiohead, Carlos Santana, Brian Eno og Bono. Robert Plant fra Led Zeppelin har sammenlignet musikken deres med å “slippe en bøtte ned i en dyp, dyp brønn”.

Bandet, som ofte har blitt beskrevet som krigere som har byttet geværene ut med gitarer, gir et iøynefallende inntrykk på scenen. Men det er likevel den duvende og drivende musikken som inntar den sentrale plassen i det nærmest rituelle sceneshowet. Mange har prøvd å beskrive den som “ørkenrock” – der rullende rytmer og ruglete riff skaper en nesten transe-aktig effekt. Tinnariwen er potente, politiske og poetiske på samme tid, og fanger et takknemlig publikum fra første øyeblikk. Akkurat slik de gjorde det med gjennombruddsplaten “Aman Iman” i 2007.

Nå kommer Tinariwen til Cosmopolite med sitt femte album “Tasssili”, og byr på både elektriske og akustiske sanger, spilt inn i den sørlige ørkenen i Algerie. Her medvirker også medlemmer fra New York-bandet TV On The Radio, gitaristen Niels Cline fra Wilco og blåserrekken fra Dirty Dozen Brass Band. De første, svært begeistrede forhåndsomtalene tyder på at det nok en gang låter helt, helt strålende.

Kjenn din besøkelsestid – og unn deg et intimt møte med et av verdens aller mest spennende band!

www.tinariwen.com

Presse:
Oslopuls.aftenposten.no