Rogê

Rogê
Samba
Cosmopolite Scene
lørdag 7. september 2024
Dørene åpner 20:30
Konsert starter 21:30
Scene
Belleville
Billettpris
280/230 + bill.avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Rogê

Rogê, Roger José Cury, er mannen som puster nytt liv inn i vintage, brasiliansk pop og er en sentral artist i musikkmiljøet i Rio. Rogê er et samba-idol i klubbene i Rio og har hatt en fast residency på klubben Carioca da Gema, hvor publikum danser i takt med hans samba-funk og samba-soul.

«Samba-stjernen fra Rio når et internasjonalt publikum med sin funky og sjangerbrytende musikk» - THE GUARDIAN

Rogê har mange spennende bragder på sitt resymé, blant annet har han skapt tema-låten for sommer-OL i Brasil i 2016 og han har vært nominert til en latin Grammy for sitt arbeid med samba-guruen Arlindo Cruz.  

Etter at han flyttet til LA fikk han mange nye og spennende samarbeidspartnere, som resulterte i albumet Curyman (2023), et gledelig og festlig samba-album som ifølge artisten selv er laget for «at vi ikke skal gi opp og bli triste og late og miste motet til å bevege oss videre fremover i livet. Det er sikkerheten om at et nytt daggry alltid vil komme.»

«11 låter som tar deg med over hele samba-leksikonet, fra det milde uttrykket, til funken, til lengselen, sentrert rundt håp og vår tilknytning til naturen og guddommeligheten». – THE GUARDIAN

«Med emosjonsvekkende strengearrangementer av den brasilianske komponisten Arthur Verocai, fylt med samba-funk og hjerteskjærende ballader, så er Curyman et album som transcenderer det språklige». – GRAMMY AWARDS

Rogês kjennetegn fra hans hete sets i klubb-verdenen er når han på energisk vis roper ut “saúde!” mellom låtene – et portugisisk ord som betyr «for helsen!»