Robert Ellis

Robert Ellis
Country
Folk
Rock
FKP Scorpio
søndag 15. oktober 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Belleville
Billettpris
200,- + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Robert Ellis

Konsertstart support: 20:00
Konsertstart Robert Ellis: 21:00

Robert Ellis drar på miniturné i Norge til høsten, og besøker Oslo og Belleville søndag 15. oktober!

Robert Ellis er en amerikansk singer-songwriter og multi-instrumentalist som er kjent for sin unike blanding av country, folk og rock. Med sitt særegne musikalske talent og inderlige tekster har Ellis raskt etablert seg som en bemerkelsesverdig stemme i den moderne amerikanske musikkscenen.

Innspilt live til tape på bare to dager, er Robert Ellis sitt nydelige nye album, Yesterday's News, så nedstrippet som det kan bli. Den feirede låtskriveren og produsentens delikate, tynne tenor akkompagneres kun av nylonstrengsgitar, oppreist bass og sporadiske håndholdte perkusjonsinstrumenter. Arrangementene er harmonisk sofistikerte og trekker inspirasjon fra stemmingen og den intrikate fingerteknikken på gitar til engelske låtskrivere som Nick Drake eller Richard Thompson. Ellis' opptredener er likeså subtile og nyanserte, og han rører ved den bittersøte smaken av lengsel som Chet Baker er kjent for, samt den lekne vemodigheten til Bill Evans og Jim Hall.

Gjennom fem soloplater har Ellis flørtet med alt fra Paul Simon og John Prine, til Elton John og Joni Mitchell, i en serie av soniske og visuelle transformasjoner som spenner fra Redneck Steely Dan til Lone Star Liberace. NPR har rost hans «musical daring and impeccable songcraft», mens Rolling Stone mener han har en «sharp eye for storytelling».

Alt ligger med andre ord til rette for en real kvalitetskonsert på Belleville i høst. Kjenn din besøkelsestid!