JP HARRIS’ DREADFUL WIND & RAIN and JOHN R. MILLER

JP HARRIS’ DREADFUL WIND & RAIN and JOHN R. MILLER
Americana
FKP Scorpio
mandag 20. mars 2023
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Belleville
Billettpris
250,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

JP HARRIS’ DREADFUL WIND & RAIN and JOHN R. MILLER

I området rundt Nashville er JP Harris enten kjent som en dyktig snekker som bygger atelierer eller restaurerer historiske bygninger, eller som en av de beste old-school country-sangerne. Men ellers er han bedre kjent som Squash, en semi-mytisk skjeggfigur som trekker rundt i "picking" og stringbandkretser med sine hjemmelagde instrumenter og mektige banjospill.

Med 'Don't You Marry No Railroad Man', hans debut under artistnavnet JP Harris 'Dreadful Wind & Rain, hyller han den mystiske og virkelig gammeldagse amerikanske musikken sammen med den fenomenale felemannen Chance McCoy (Old Crow Medicine Show). De nøysomme og fengslende opptakene ble gjort av duoen i en hundre år gammel hytte på McCoys gård i fjellene i Monroe County, West Virginia. De gamle tidløse melodiene fra appalachiske sanger som Harris selv har danset, spilt og festet til, i løpet av årene har fått nye tolkninger der tempoet har blitt bremset fra sine square dance-røtter og banjoen har blitt stemt ned for å tydeligere få frem historiene om drap, tapt kjærlighet og fristelse. Noen så fra så langt tilbake som 1600-tallet, og de fleste har levd videre gjennom slitte antikke sangbøker eller den muntlige tradisjonen som gammel tid lenge har vært basert på.

JOHN R MILLER

John R Miller er en gitarist, sanger og låtskriver som vokste opp i East West Virginia, langs Potomac River der fjellet møter Interstate 81. Miller har fått et rykte for å være en talentfull instrumentalist og låtskriver som har backet andre artister i flere år på veien, helt til hans solodebut 'The Trouble You Follow' kom ut i 2018. Hans egen musikk bærer twang-lignende lyden av country, sen kveldsfølelse fra bluesen og trasset fra rock'n'roll , som blir ytterligere forsterket av det utmerkede andre albumet 'Depreciated' som ble gitt ut via Rounder i juli 2021.

På den felles turneen spiller JP og John hvert sitt sett, der de akkompagnerer hverandre. Duoen også får hjelp fra fiolinist Chloe Edmonstone, som kan høres på John R Millers 'Depreciated'.