Firmament releasekonsert + support

Dim Gray foto av Emil Vestre
Rock
Dim Gray
lørdag 8. oktober 2022
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Belleville
Billettpris
175,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

Firmament releasekonsert + support

Dim Gray er tilbake med sitt andre album - Firmament

  Etter å ha sluppet det kritikerroste debutalbumet Flown i 2020, er Dim Gray tilbake med albumet Firmament andre september på English Electric Recordings. Med tolv direkte og melodi-drevne låter tar albumet deg med på en gripende og variert reise gjennom dunkel kammerpop, pastoral folkemusikk, iskald elektronikk og grandios kunstrock. Helhetsinntrykket er et sound som ligger i krysningspunktet mellom Radiohead, Susanne Sundfør, Beach Boys og Agnes Obel.

På Firmament utforsker Dim Gray de samme temaene som ble introdusert på Flown – ensomhet og melankoli – men denne gangen er disse følelsene satt i sammenheng med det å vokse opp i den moderne verdenen, speilet mot romantiserte ideer om “enklere tider” gjennom barndomsminner ispedd drypp av myter og overtro.

Medlemmene i Dim Gray kommer fra hver sin kant – både musikalsk og geografisk. Gitarist Håkon Høiberg, vokalist/keyboardist Oskar Holldorff og trommeslager Tom Ian Klungland flyttet alle sammen til Oslo fra hver sin krok i 2012. De fant hverandre, og snart begynte de å spille sammen. De tre medlemmene har vidt forskjellig musikalsk bakgrunn, med erfaring fra ulike sjangre som black metal, prog, folkemusikk, blues og filmmusikk. Kombinasjonen av disse referansene har resultert i et unikt musikalsk uttrykk.

Dim Gray ga ut det kritikerroste debutalbumet Flown 12. juni 2020. Flown er et konseptalbum strukturert som en helhetlig fortelling om ensomhet og savn. Stille, intime øyeblikk står i kontrast til massive lydbilder med fargerik instrumentering. Flown ble utgitt på dobbel vinyl og CD i 2021.

Mens Flown ble gitt ut på bandets eget selskap Grim Day, blir Firmament sluppet på English Electric Recordings, plateselskapet drevet av de britiske prog-gigantene Big Big Train. Greg Spawton i BBT sier: «Vi er henrykt over å kunne annonsere at vi har signert Dim Gray. Fram til nå har selskapet tjent Big Big Train og BBT sine medlemmers andre prosjekter. Vi har lenge vært interessert i å utvide selskapets aktivitet, men har ventet på et virkelig spennende band som vi følte hadde noe nytt å tilby musikalsk. Da vi ble introdusert for Dim Gray, så vi at dette var et band med et enormt potensial og var veldig ivrige etter å få signert dem.»

Etter å ha varmet opp for Marillion i mai, Spilte bandet et par festivaler i Norge, før de spilte 3 konserter i Europa som support for Big Big Train i september.

Firmament artwork av Linnea Vestre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kveldens support er Chaos and the Calm

 

Med to ulike bakgrunner; fra grå gater og grønne skoger, har Chaos and the Calm klart å forene by og land, det kaotiske og det fredelige. Musikken formidler sterke kontraster med både organisk og elektronisk instrumentering, hvor sjangere som pop, indie, roots og country representeres. 

Duoen beveger seg mellom harmoni og motsetninger, hvor det fortrolige gjenoppdages og det ukjente bryter det opp.

Artister som Jason Isbell, James Bay, og John Mayer er store inspirasjonskilder til låtskrivingen og soundet. 

7. oktober slipper de deres nye singel Fallow.