William Crighton

William Crighton
Folk
Rock
FKP Scorpio
Lørdag 14. mai 2022
Dørene åpner 20:00
Konsert starter 21:00
Scene
Belleville
Billettpris
225,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert
Spilleliste Spotify

William Crighton

Kjære publikum

Vi beklager å måtte meddele at Skandinavia-turneen til William Crighton dessverre er avlyst, noe som betyr at den planlagte konserten på Belleville den 14. mai også er avlyst.
Kjøpte billetter refunderes automatisk til betalingsmåten som ble benyttet ved kjøp.
Vi beklager så mye for ulempen, men håper å kunne invitere William Crighton tilbake til Oslo igjen snart.

-------------------------------------------------------------------------------------------

William Crighton kombinerer tradisjonell musikk med uventede eksperimentelle innslag i landskapet mellom alternativ indierock og folk. Med sine isblå øyne, lange mørke skjegg og 200 cm er han både et syn og en sound å oppleve. Crighton er født og oppvokst i traktene rundt Dubbo, nordvest i Australia (Wiradjuri Nation) – et området som kalles «The Riverina», hvilket i aller høyeste grad farges over i låtenes tematikk.

Crighton har siden det selvtitulerte debutalbumet fra 2016, og med den majestetisk mørke oppfølgeren «Empire» fra 2018, etablert seg som en kritikerrost singer-songwriter og blitt en av hjemlandets fremste låtskrivere og live-artister. Han har turnert med Luka Nelson & the Promise of the Real, CW Stoneking, Dan Sultan og the Beach Boys, og skulle gjort sin Glastonbury-debut i 2020 før alt stoppet opp.

Nå er han aktuell med det fantastiske albumet «Water and Dust» som kom ut i februar, og det er en artist i storform vi får høre. Det blir en opplevelse å få se denne dyktige karen live på Belleville i mai! Vi gleder oss.