Flukten

Jazzbandet Flukten
Jazz
Cosmopolite Scene
tirsdag 13. desember 2022
Dørene åpner 19:00
Konsert starter 20:00
Scene
Belleville
Billettpris
250/200, - + avg.
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Flukten

Musikerne i all-star bandet Flukten er alle fargeleggere i den nye norske jazzen. Bevegelsesmønsteret når gruppen spiller sammen skisserer frem et genuint fellesskap, hevder anmelderne. Det kan kanskje forklares med at bandet fant sammen da koronapandemien stengte Norge, og at de fire musikerne da formet et fristed for lekende jazz.

Flukten er et jazzband med ekko av folkemusikk, rock, rytme og blues. Bandet består av musikere fra noen av de mest kritikerroste bandene i norsk jazz de siste årene. Deres debutalbum «Velkommen Håp» ble nominert til Spellemannsprisen 2021 i kategorien Jazz. 

Da kvartetten spilte sin første konsert på Victoria Jazzscene var anmelderne ikke sene om å la seg bevege: 

«De fire imponerer med en åpenhet, en spilleglede, en energi og en trøkk som om det ikke er dype spor etter Fluktens dekk- og sålemønster i sjela mi ti år fra nå, så er det … vel, fordi …!» – Johan Hauknes for Salt Peanuts

«Musikken svever. Flukten flyr. Begeistringen i salen gir ekstranummer, og jeg for min del har allerede begynt å glede meg til album.» – Arild R. Andersen for JazziNorge

Referansebiblioteket til Flukten er fylt med John Scofield, Joe Lovano, Per «Texas» Johansson, Salif Keita og Paul Motian. 

På Fluktens konserter blir alle spontane innfall dyrket frem og utforsket. Bandet kommer med denne lovnaden selv: «Flukten gir deg skitten jazz å danse til, myk og finstemt jazz å tenke til. Det er musikk som feirer livet med rom for det utrolige!»

Line-up:
Marius Klovning - gitar 
Hans Hulbækmo - trommer 
Hanna Paulsberg - saksofon 
Bárður Reinert Poulsen – kontrabas