Masurka m/ Maria Pomianowska

Masurka
Folk
Cosmopolite Scene
Torsdag 12. september 2019
Dørene åpner 20:00
Scene
Belleville
Billettpris
200/150,- +avg
Aldersgrense
18 år med gyldig ID
Seter
Unummerert

Masurka m/ Maria Pomianowska

Bli med på konsert med den polske tradisjonsmusikken Masurka tolket på forskjellige spennende måter!

Miltuinstrumentalist, vokalist, professor og komponist Maria Pomianowska har siden starten av 80-tallet studert de unike teknikkene ved å spille asiatiske instrumenter mens hun reiste gjennom India, Kina, Korea, Japan og midtøsten. tillegg til dette har hun vært med å rekonstruere instrumenter, som da hun i 1994 rekonstruerte to polske strenginstrumenter, som nå er blitt preservert til moderne tid – Suka og Plock fele.

Gjennom de siste 30 årene har hun spilt konserter over hele verden, og under sitt 5-årige opphold i Japan spilte hun på landets største scener. Hun har gitt ut hele 23 album hvorav flere har motatt internasjonal anerkjennelse, i tillegg til at hun har spilt med verdenskjente musikere, deriblant Pandit Ram Narayan, Yo-Yo Ma, Boris Grebenshchikov, Gil Goldstein, Gonzalo Rubelcaba, Ian Gilan, Branford Marsalis, Kayhan Kalhor og Hossein Alizadeh.

Masurka er en polsk tradisjonsdans som går i ujevn 3-takt og utføres med varierte og ofte improviserte bevegelser. Denne dansen er et viktig symbol innenfor polsk musikk og har i flere århundre blitt brukt som inspirasjon for klassiske komponister slik som Chopin, Mikhail Glinka, Tsjajkovskij og Karol Szymanowski. Masurka har derfor ikke bare vært en viktig del av polsk musikktradisjon, men også for Europeisk kulturarv. I tillegg har Masurka vært til stor inspirasjon for norsk folkemusikk.

Under konserten vil det bli presentert polske sanger og melodier basert på masurka-rytmen, samt utvalgte verk av kjente klassiske komponister. Underveis i konserten, får vi også høre noen norske versjoner av den polske tradisjonsmusikken.

Line up:

Konserten er støttet av

LogoRPA