Alsarah & the Nubatones

A&TN
World
Pop
Cosmopolite Scene
Friday 11. October 2019
The doors open at 20:00
Venue
Belleville
Ticket price
250/200,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Alsarah & the Nubatones

Øst-Afrikansk retropop fra Khartoum med:
Alsarah - Vokal, Nahid - Vokal, Brandon - Oud, Mawuena - Bass / tompet og Rami - Perkusjon

Alsarah & the Nubatones er et band det er vanskelig å sette i noen musikalsk bås. Her blandes både tidløse melodier fra øst-afrika, tunge urbane beats fra New York og tradisjonelle arabiske toner.

Sanger, låtskriver og frontfigur Alsarah har vært dobbel flyktning. Hun ble født i Khartoum, Sudan, og flyktet med familien til Yemen, før de på grunn av borgerkrig brått måtte flytte videre til USA. Siden 2004 har hun vært bosatt i Brooklyn, og beskriver musikken sin som «øst-afrikansk retro pop». Selv brukte hun musikk som et verktøy for å håndtere overgangen til å bo i en fremmed kultur i USA.

Interessen for musikk førte til studier i etnomusikkvitenskap, og ikke minst til møter med andre musikere som hadde en felles interesse for krysningen mellom kultur, musikk og migrasjon. Sammen blander de tradisjoner og ulike kulturer sammen med moderne musikalske uttrykk. Bandets filosofi er at musikk med sjel, overskrider alle kulturelle og språklige grenser.

Alsarah har musikalske røtter i Sudan, er ikke musikken utpreget tradisjonell. Flere av bandets album har blitt remixet av anerkjente elektronikaprodusenter, som for eksempel albumet Silt Remixed (2014). Dette er soul som knytter sammen nå og da, Khartoum og Brooklyn.

I 2018 ble laget en liste over de 10 mest interessante internasjonale kvinnelige artistene på den store musikkfestivalen South by Southwest og var Alsarah selvfølgelig med på listen!

Bandet gjestet tidligere Oslo på Oslo World i 2015.

«The new princess of Nubian pop and Sudanese retro» - The Guardian

Line-up:

  • Alsarah - Vokal
  • Nahid -Vokal
  • Brandon Terzic - Oud
  • Mawuena Kodjovi - Bass / tompet
  • Rami El Aasser - Perkusjon