Pascoals Univers

Pascoal
Klassisk
Jazz
World
Det Norske Blåseensemble
Friday 9. February 2018
The doors open at 18:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
300/250,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Pascoals Univers

Det Norske Blåseensemble hyller Hermeto Pascoal

“Music isn't complicated, it's people that complicate things”, sier den brasilianske musikklegenden Hermeto Pascoal. Hans fargesprakende, musikalske univers lar seg ikke fange av sjangere eller konvensjonelle regler. Ei heller lar det seg leksikalsk beskrive. Hans navn er oppfattet som et synonym til ordet innovasjon. En grensesprengende komponist og multiinstrumentalist omtalt av Miles Davis som ’verdens mest imponerende musiker’.

Influert av både klassisk og jazz lager Pascoal noe han selv omtaler som universell musikk. En glødende smeltedigel med ingredienser av portugisisk temperament, vest-afrikanske rytmer og latinamerikansk lidenskap. Det universelle uttrykket fristet den anerkjente og tyske jazzmusikeren Steffen Schorn hele veien til Brazil, hvor han bodde, studerte og arbeidet sammen med Hermeto Pascoal e Grupo. Samarbeidet ble Schorns store inspirasjonskilde til sitt stadig pågående arbeid og utvikling av et personlig tonespråk mellom strukturer og spontanitet.

I konserten Pascoals Univers har Schorn arrangert Hermeto Pascoals musikk for Det Norske Blåseensemble. Schorn var ensemblets kurator i perioden 2010–2012, hvor det ble satset mye på musikk hvor det improviserte og det komponerte møtes. Under Schorns ledelse spilte ensemble sin første hyllest til Pascoal i konserten Brazilia. Ensemblets kritikerroste CDen «Tiefenträume» (2013) var også et resultat av det produktive samarbeidet.

Det er et samstemt ensemble som gleder seg til et gjenspill med Steffen Schorn og musikken fra Hermeto Pascoals univers. Pascoals trommeslager, Marcio Villa Bahia, kommer også ens ærend fra Rio de Janeiro for å spille sammen med Det Norske Blåseensemble på Cosmopolite i Oslo.