Mike Stern/ Jeff Lorber Fusion Band Featuring Dennis Chambers & Jimmy Haslip

Mike/Jeff
Jazz
Cosmopolite Scene
Thursday 21. November 2019
The doors open at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
380/330 +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Mike Stern/ Jeff Lorber Fusion Band Featuring
Dennis Chambers & Jimmy Haslip

Legenden er tilbake med et fantastisk knippe musikere!

Line-up:

 

Mike Stern er en av verdens mest respekterte gitarister. Han har litt av en merittliste også: Bare 23 år gammel ble han med i Blood, Sweat & Tears, som han spilte med i tre år. Deretter gikk han videre til bandet til Bill Cobham, før han i 1981 ble gitaristen til Miles Davis – et samarbeid som strakte seg over flere år. Listen over samarbeidspartnere er som et hvem-er-hvem innen jazz og rock, og omfatter navn som Steps Ahead, Jaco Pastorius, Michael Brecker og Chick Corea.

Som soloartist har Mike Stern også hatt betydelig suksess. Han har gitt ut 17 kritikerroste album siden 1985, der i hvert fall seks av dem har blitt nominert til Grammy. Hans nyeste album er ”Trip” fra 2017, som ble spilt inn etter en stygg ulykke, der han brakk begge armene. Han fikk også en skade på nervene på høyre hånd, som gjorde at han måtte tape fast plekteret til fingrene. Likevel er han tilbake for fullt, med det samme innovative og energiske gitarspillet som før.

– Noen ganger opplever man motgang. Det skjer med oss alle, sier MIke Stern. – Da må du bare fortsette å stå på. Jeg måtte finne en ny måte å spille på. Og når du virkelig ønsker noe, klarer du alltid å finne en løsning.

Gitaristen kommer til Cosmopolite med litt av et stjernelag. I tillegg til Mike Stern selv på elektrisk gitar, får vi høre disse musikerne: Jeff Lorber (piano, keyboards), Jimmy Haslip (el. bass) og Dennis Chambers (trommer). Det er bare ett år siden Mike Stern besøkte oss sist, men dette er en like stor opplevelse hver gang.