Ebo Taylor

Ebo Taylor
World
Oslo World
Friday 31. October 2014
The doors open at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
250/200,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Ebo Taylor

Oslo World Music festival presenterer Highlife-musikk fra Ghana

Det er ikke mange artister av 1936-årgang forunt å oppleve internasjonal anerkjennelse etter 55 år i musikkbransjen. Men Ebo Taylor, som har vært aktiv sanger og gitarist siden femtitallet, er i ferd med å åpne verdens øyne for Ghanas Highlife-musikk og for sin egen, meget personlige stil.

Ebo Taylor vokste opp i et blomstrende musikalsk miljø i 1950-årenes Ghana. På denne tiden ble vestlig jazz importert og imitert i stor skala, og blandet med Akan-folkets musikktradisjoner. Highlife oppstod som en egen genre i krysningen mellom vestafrikansk og europeisk musikk – en generøs miks av blåsere, gitarer og rytmeinstrumenter. I løpet av 1960- og 70- tallet bemerket Ebo seg som gitarist, kapellmester og komponist, og tilbrakte en periode i Storbritannia der han blant annet samarbeidet med Fela Kuti.

Tross en jevn strøm av plateutgivelser i løpet av 1970-årene forble Ebo Taylor en hemmelighet forbeholdt et vestafrikansk publikum og enkelte våkne vestlige musikere. I 2010 ble han invitert til Berlin av kollektivet Afrobeat Academy, og sammen med dem har han gitt ut to nye plater de siste årene, i tillegg til et samlealbum med eldre materiale – utgitt på selskapet Strut Records. Den rutinerte musikeren er blitt enda mer personlig og intens på sine eldre dager, og resultatet er nydelig musikk med både historie og sjel.

20% rabatt på billetter med Aftenpostens A-kort

Oslo World Music Festival hjemmeside

Oslo World Music Festival facebookside