Victor Wooten band

Victor Wooten
Jazz
Funk
Cosmopolite Scene
Thursday 24. April 2014
The doors open at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
300/250,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Victor Wooten band

Cosmpolite er stolte over å presentere den amerikanske superbassisten Victor Wooten. Han er den eneste bassisten som tre ganger har vunnet leseravstemningen til Bass Player Magazine..

Victor Wooten har vunnet Grammy hele fem ganger og er den eneste bassisten som tre ganger har vunnet leseravstemningen til Bass Player Magazine.

Han begynte tidlig å spille sammen med brødrene sine, og viste også stort musikalsk talent på banjo og fele. Han har bl.a. hatt en sentral rolle i Béla Fleck And The Flecktones, som med stort hell kombinerte jazz, fusion og bluegrass. Han debuterte under eget navn med ”A Show of Hands” i 1996, og har senere gitt ut åtte soloalbum.

Victor Wooten har også spilt med Bass Extremes og Vital Tech Tones – og dannet for noen år siden superbass-trioen SMV med Stanley Clarke og Marcus Miller. Han har delt studio og scene med størrelser som Chick Corea, The Dave Matthews Band, Bootsy Collins, Branford Marsalis, Mike Stern, Prince og Keb Mo, og regnes av mange som en av arvtagerne til legender som Jaco Pastorius. Rolling Stone Magazine kåret ham i 2011 til en av verdens ti beste bassister gjennom tidene.

Lineup:

  • Victor Wooten - bass
  • Derico Watson - trommer
  • Krystal Peterson - vokal
  • Joseph Wooten - keyboards
  • Elijah Wooten - gitar

Hans nyeste album er ”Sword And Stone”, som kom ut på hans eget selskap Vix Records.