Vamp

Vamp
Folk
Rock
Vamp Booking
Wednesday 9. November 2016
The doors open at 19:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
430,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Vamp

Et av landets mest meritterte og folkekjære band med en drøss av hedersbevisninger kommer til Torshov

Vamp har solgt godt over en million plater gjennom 25 år. De har spilt inn 10 studioalbum og utgitt 14 totalt. Deriblant 2 plater i ”full symfoni” med Kringkastingsorkesteret.

Høsten 1990 samlet Øyvind Staveland - som på den tiden var feier i Haugesund - 5 lokale musikere på feierbadet for å prøve ut noen skisser til melodier . Men det Vampske uttrykket begynte først å ta form på vårparten 1991 da de også innledet samarbeidet med Lyrikeren Kolbein Falkeid..
De lagde demoer og en forsiktig platedebut fant sted denne sommeren da ”Hallo - Adjø” og ” Til havs Sao Raphael” ble gitt ut på selvfina|nsiert singel.
Bandet:

  • Øyvind Staveland : Fele, fløyter, vokal, Bratsj, trekkspill
  • Jan Toft : vokal, gitar
  • Odin Staveland : Vokal, piano trommer, perkusjon, trekkspill
  • Bjørn Berge : gitarer, banjo, vokal
  • Kjetil Dalland – bass, kor
  • Lars Eirik Støle: orgel, trekkspill, kor

NB! Det er 400 stk umerkede sitteplasser i salen, førstemann til mølla-prinsipp gjelder.

Her er noen av superlativene som fulgte i kjølvannet av deres siste utgivelse ”Populas” og den påfølgende turneen:

AFTENPOSTENVamp er en sterk enhet som sprenger seg ut av det trygge og velprøvde og utfordrer med virtuost mesterskap. Sammen trekker de veksler på hverandres spisskompetanse uten å miste Vamps sjel, eller skal vi si kjerne. Det musikalske spennet er viltrere samtidig som kontrastene i uttrykket varieres sterkere. Samspillet og den rå stemningen er vitalt gull.

VG:«Populas» er Vamps tiende soloplate og rammes nydelig inn i åpnings- og avslutningsnummeret, henholdsvis «Passasjerene» og «Bror» – to inderlige viser med ditto sterke tekster som handler om menneskelighet.