Lansering av frankofonifestivalen 2016

Frankofoni
Annet
Cosmopolite Scene
Tuesday 1. March 2016
The doors open at 18:30
Venue
Cosmopolite
Ticket price
Fri entrè
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Lansering av frankofonifestivalen 2016

Vi feirer frankofonien med musikk, smaksprøver og debatten "Women for peace"

Det var Léopold Sédar Senghor som opprinnelig fikk ideen til frankofonien. En ide som kunstnere over hele verden applauderer og viderefører for å samle den fransktalende befolkningen.
Mer enn 274 millioner personer fordelt på de fem kontinentene er fransktalende. Dette antallet kan bli tredoblet innen 2060.
I hele mars måned vil det i regi av 14 ambassader i Norge arrangeres en festival hvor formålet er en gjensidig utveksling av synspunkter og verdenssyn med det norske samfunnet.

DEBATT "Women for peace":

  • 17.00 - 18.30 DEBATT

Mer informasjon og gratis påmelding her

OFFISIELL ÅPNING:

  • 19:00 – 22:00 LANSERING: VI FEIRER FRANKOFONIEN MED MUSIKK OG SMAKSPRØVER!

Mer informasjon og gratis påmelding her

Alexandra Archetti Stølen fra Oslo world Music festival åpne festen.
Ambassadene som deltar i frankofonisamarbeidet, Cosmopolite og TV5 Monde inviterer til fest med DJ Mike Kampala som vil sørge for å krydre kvelden med rytmer fra den fransktalende verden.

MAT FRA DEN FRANSKTALENDE VERDEN, SOM GJENSPEILER ET FLERKULTURELT SAMFUNN!
I 2010 fikk det franske kjøkken plass på UNESCOs liste over ikke-materiell verdensarv, både på bakgrunn av Frankrikes rike matkultur som er inspirert av smaker fra hele verden, og på grunn av en matkultur hvor et måltid er synonymt med samvær og diskusjon. I anledning åpningen av Frankofonifestivalen 2015 har kokkene ved flere av ambassadene som tar del i Frankofonifestivalen gått sammen for å lage en buffet som samler de ulike tradisjonene til hvert land.