Klezmernatt

Klezmernatt
Folk
Jødisk Museum
Saturday 2. September 2017
The doors open at 19:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
225/150,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Klezmernatt

Jødisk Museum i Oslo ønsker igjen velkommen til Klezmernatt på Cosmopolite, i år med bandene Kroke, Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye og Urban Tunélls Klezmerband.

Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye
Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye har sidan debuten i 2012 hatt stor suksess i hjemlandet Sverige, og de har siden turnert verden rundt med sin egen tolkning av den jiddiske sangskatten. I tillegg til Louisa på vokal, består bandet av erfarne og virtuose musikere på trekkspill, fiolin, cello, bass, gitar og piano.

Kroke

Kroke er et av verdens mest populære og ettertraktede klezmerband. De holder den jødiske klezmertradisjonen ved like, men fremfører den på sin egen måte. Trioen ble grunnlagt i 1992 og startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow. De fikk sitt gjennombrudd da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspillingen av filmen ”Schindlers liste” og har siden turnert over hele verden og gitt ut 18 album.

Urban Tunells Klezmerband
16 år etter opprettelsen er Urban Tunélls Klezmerband fortsatt Norges fremste klezmerensemble. Bandet består av Tor-Petter Aanes på piano og vokal, Morten Michelsen på klarinett, Jovan Pavlovic på trekkspill/kaval og Sondre Meisfjord på bass. De har gitt ut fire album og holdt konserter i USA, Russland, Serbia, Nederland, Tyskland, Danmark, Sverige og Norge. Bandet har spilt på Klezmernatt tidligere og holdt strålende konserter som er blitt svært godt mottatt av publikum.