Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard & Mathias Eick

Pablo Murgier
Jazz
Tango
Latin
Karl Espegard
Tuesday 17. September 2024
The doors open at 18:30
Concert starts at 19:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
400/300/150,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered
Spotify playlist

Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard & Mathias Eick

Cosmopolite forvandles til et sydende Buenos Aires når den prisbelønte kvartetten til Pablo Murgier feat. Karl Espegard & Mathias Eick gjester Oslo! Vi feirer samtidig Oslo Tango Club og Ramón Gimenez, som begynte med sine legendariske tangokvelder på tirsdager på Cosmopolite for 30 år siden. Etter konserten åpnes dansegulvet, og du kan danse til levende musikk med et ekte orquesta típica på hele 13 musikere.

Fra sin base i Paris blander Pablo Murgier Quartet jazz og latinske rytmer i sin moderne, sofistikerte tango. Gruppen ble nominert til «Beste Nye Artist» ved Argentine Grammy Awards 2018 og ble tildelt den første World Tango Orchestra Award som en del av Tango International Meeting for Musicians ved CCK i Buenos Aires. Denne kvelden akkompagneres kvartetten av den norske fiolinvirtuosen Karl Espegard, i tillegg til en eksklusiv gjesteopptreden av trompetisten Mathias Eick.

Pablo Murgier, født i La Plata, Buenos Aires, er selv pianist på Astor Piazzolla-hyllestalbumet «Astor 2020», og det siste albumet «Gare du Sud» fra 2022 har fått gode anmeldelser. Platen ble fulgt av utsolgte konserter i teatre og jazzklubber rundt om i Europa og i Argentina.

Nå tar den 35 år gamle Pablo Murgier med seg sitt fremragende ensemble og sin anerkjente versjon av moderne tango til Norge for første gang. Alle som er litt kjent med den argentinske tangoen, med bandoneonet eller er glad i musikken til Astor Piazzolla bør ikke gå glipp av denne sjansen.

Etter konserten ryddes gulvet til tangofest med Los Milonguitas under ledelse av Murgier. Bandet er et av Europas mest populære innen sjangeren, og sammen med unge strykere fra NOR59 utgjør de et Gran Orquesta Típica for kvelden! Her kan du danse til levende musikk inspirert av gullalderens store orkestre som Di Sarli, D'Arienzo og Pugliese. Gjennom hele kvelden sørger DJ Nando Aracena for å holde dansegulvet pulserende.

 

19.00 Gratis introkurs i tango med Ramón Gimez & Oslo Tango Club

20.00 Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard & Mathias Eick

21.30 Milongafest med tango-DJ Nando Aracena

22.00 Orquesta Típica Los Milonguitas feat. NOR59

01.00 Dørene lukkes

 

Line-up:
Pablo Murgier, piano
Miguel Couto, perkusjon
Romain Lecuyer, kontrabass
Simone Tolomeo, bandoneon
Karl Espegard, fiolin
Mathias Eick, trompet

 

NOR59:
Theodor Normann-Eide, fiolin
Isaac Reymert, fiolin
Johannes Astrup Hjort, fiolin
Erik Carrasco-Isachsen, fiolin
Oskar Joachim Kaven, fiolin
Vemund Tønnesen, fiolin
Simon Habbestad, fiolin
Theo Ramberg, bratsj
Filip Solli Holm Hansen, cello