Gaye Su Akyol

Gaye Su Akyol
Psykedelisk Rock
Luger
Monday 9. September 2024
The doors open at 19:00
Concert starts at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
350,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered
Spotify playlist

Gaye Su Akyol

Denne anerkjente Istanbul-baserte artisten Gaye Su Akyol kommer tilbake til Oslo! Vi gleder oss til hun står på scenen på Cosmopolite 9. september.

Billetter i salg nå!

Det siste tiåret har Gaye Su Akyol blitt en av de største stjernene på den alternative tyrkiske musikkscenen. Gjennom albumene hennes hører vi en artist som er på konstant søken etter å utvide den anatoliske psychrocktradisjonen, og på scenen er hun rett og slett en av rockens mest karismatiske frontfigurer i dag. Hennes røykfulle stemme og atmosfæriske, nesten okkulte væremåte minner om en artist fra en annen tid. Men umiddelbarheten i tekstene og den postmoderne lekenheten gjør at Gaye Su Akyol holder seg relevant.

"Her voice is a mesmerizing thing, deep and plummy enough to shake trees and stir hearts." - Pitchfork. 

I 2022 slapp hun det fantastiske albumet «Anadolu Ejderi» (Anatolisk drage). Akkurat som på tidligere utgivelser fortsetter hun å utvide paletten, og foretar reiser inn i musikkens verden. Modig, tapper og vågal var ord som guidet henne gjennom dette prosjektet. Allerede hyllet for sin oppsiktsvekkende, innovative blanding av tyrkisk psykedelia, folkesang, surfemusikk og vestlig rock fra 90-tallet, treffer hun en sweet spot der musikkheltinnen Selda Bağcan møter Kurt Cobain.

Gaye Su Akyol har gjestet Oslo World både i 2018 og 2023, og virkelig gjort inntrykk. Nå er det bare å glede seg til hun igjen står på scenen i hovedstaden!