«Karnevel», Scott Hendersons nyeste album, er inspirert av karneval, Disneyland og the «LA Fair» | Spiller konsert 15. mars på Cosmopolite

Scott Henderson
Pictures by
Cosmopolite
Written by
Julie Brundtland Løvseth

«Karnevel», Scott Hendersons nyeste album, er inspirert av karneval, Disneyland og the «LA Fair» | Spiller konsert 15. mars på Cosmopolite

Albumet «Karnevel» ble lansert i februar 2024 og inneholder et vakkert sett med komposisjoner som viser Scotts evne til å kombinere jazz, rock, funk og blues på en autentisk, sømløs og musikalsk måte.

Scott Henderson Trio, som spiller 15. mars på Cosmopolite, består av musikerne Romain Labaye og perkusjonist Archibald Ligonniere, de samme musikerne som var med på albumet «People Mover».

Henderson sier selv om albumet: «Konseptet med soloene på dette albumet er å prøve å nå frem til steder jeg aldri har vært før. Det er til og med en egen låt kun med solo gitar, noe jeg aldri har gjort før».

Harmoniene er mer komplekse, men bluesen er der fremdeles. Låtene har mye rock i seg, særlig i soloene!

Henderson forklarer om tema for albumet: «Det kommer fra å være en fan av «the LA Fair» og karneval sånn generelt, ikke så mye som barn, men fra å være far. Disneyland er morsomt, men «the fair» er mye mer «quirky», latterlig og hysterisk morsomt. Det er en atmosfære fylt med galskap og variasjon, mye likt min musikk.

Med seg som support på turneen har Henderson gitaristen Jeff Aug. Aug spiller gitarsolo og har lansert sitt eget nye solo-album «Kiss of the liquid moon». Aug har turnert som soloartist i Europa og USA de siste 25 årene og har satt to Guiness World Records for «Flest konserter fremført i ulike land i løpet av 24 timer» - to ganger; en i 2009 og en i 2012.

Den spesielle gjesten for anledningen er den polske gitaristen Lina Mastalska, som fokuserer på fingerspill og improvisasjon og beskriver seg selv som «en bluesgitarist som elsker harmonier i jazz og rock.»

Line up:

Scott Henderson – gitar

Romain Labaye – bass

Archibald Ligonniere – trommer

 

Spesiell gjest: Lina Mastalska – gitar