Bombino + supp: SoloN'Ibou

Bombino
Oslo World
Wednesday 31. October 2018
The doors open at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
300/250,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Bombino + supp: SoloN'Ibou

Oslo World presenterer: En gitarhelt for det tjueførste århundre!

En gitarhelt for det tjueførste århundre

Å kalle Omara "Bombino" Moctar, som gjestet Norge for første gang da han spilte på Oslo World i 2011, for en av de viktigste gitaristene i verden i dag er ingen overdrivelse. Tvert imot - innflytelsen fra den såkalte ørkenbluesen som Bombino sammen med tuareglegendene i Tinariwen har vært de fremste eksponentene for, er hørbar i stadig større deler av moderne gitarbasert musikk.

Stilen hans - lynrask, elegant og dypt musikalsk - er simpelthen umulig å ikke la seg smitte av. På samme måten som Bombino på 90-tallet satt i eksil i Libya og Algerie og saumfarte opptak av Jimi Hendrix og Mark Knopfler etter triks å knabbe, gjør musikere over hele verden det samme med Bombinos perlerad av album, som snart får et nytt tilskudd i “Deran”, ute på Partisan Records 18. Mai.

Inspirasjonen fra Bombino er lett å støte på i moderne bejublet indie som for eksempel Dirty Projectors - David Longstreth fra det bandet produserte hans forrige plate. Før det igjen satt Dan Auerbach fra Black Keys i produsentstolen. I begge tilfeller er det imidlertid først og fremst Bombinos egen musikalske visjon som skinner igjennom - minneverdige, brennaktuelle låter fremført av en særegen stemme og en unik instrumentalist som preger den globale musikkscenen i stadig økende grad.

OW