Lars Bjerkmann - Piasanger

Pia og Lars
Visesang
Lars Bjerkmann
Tuesday 5. March 2024
The doors open at 19:00
Concert starts at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
300,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered
Spotify playlist

Lars Bjerkmann - Piasanger

Lars Bjerkmann: Vokal og gitar, Baard Slagsvold: El piano, Tråorgel, ukulele og kor, og Johannes Sæbøe: Kontrabass og kor

Den unike sangsamlingen Piasanger følger et barns oppvekst med en sang for hvert år. Konsertene blir dermed en reise gjennom barndommen og er lett å relatere til egen oppvekst og barn eller barnebarn i egen krets. "Pusten din ler" setter fortellingen med sin myke beskrivelse av den kompetente og nære treåringen, og etter 10 årlige sanger avsluttes historien med "Jeg kysser deg godnatt" - en vemodig vise til ungdommen som er på vei ut i verden.

Lars Bjerkmann, omtalt som bydelstrubadur i bydel Sagene, har en lun måte å binde sangene sine sammen på. Med både humor og alvor tar han med publikum på en reise gjennom kjærlighet, bekymringer og gleder i barnets forskjellige faser. Erfaringsmessig berører Piasangene publikum og det kan fort bli både latter, vemodige smil og fuktige øyekroker.

Musikerne har spilt sammen i mange år og kjenner hverandre godt. Akustisk gitar, kontrabass, elpiano, ukulele og tråorgel gir sangene et variert, følsomt og tidløst tonefølge i et landskap av jazz, vise, vals og blues. Våren 2020 ga prosjektet #Folksomt ut en liveinnspilling av sangene. Ekko-redaksjonen i Nrk P2 lagde programmet "Pappa og Pia - en musikalsk oppvekstroman" om utgivelsen.

Sagene blad anmeldte konserten med Piasanger på Cosmopolite scene i november 2020: "Snakk om hjemmeseier når Torshovtrubaduren Lars Bjerkmann i kveld "endelig" fikk spilt konsertversjonen av Piasangene. Det er litt mer enn en håndfull sanger som beskriver relasjonen til dattera Pia og hennes oppvekst. Tekstmessig er vi i et landskap hvor klisjegrøftene er vidåpne og dype. Men som en trygg far finner Lars en både vakker og trygg sti med fast grunn under føttene. De fine ordene flyter lett når de får jobbe sammen med et tonefølge som ligger i viseland, men sneier elegant innom både jazz og litt Tom Waitz-aktig blues. Trioen henger sammen som bare rakkeren og fyller hverandre ut så det er en fryd. Alle i salen blir litt "Pia" i et lunt og kjærlig univers. For det er noe med Lars Bjerkmann, han opptrer ikke på ei scene. Han er der sammen med publikum. Lars er også fantastisk morsom når han snakker oss gjennom sangene. Det blir sånne kvelder som gjerne kunne vart evig."

Nrk P2 Ekko: https://radio.nrk.no/serie/ekko/sesong/202006/MDFP02011820#t=1h24m28s