EP-release for Svarte Svaner + Spellemanprisfeiring av Gabba

Svarte Svaner
Hip hop
Savrte Svaner
Thursday 11. May 2023
The doors open at 19:00
Concert starts at 20:00
Venue
Belleville
Ticket price
200,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered
Spotify playlist

EP-release for Svarte Svaner + Spellemanprisfeiring av Gabba

Svarte Svaner slipper splitter ny EP med 7 nye låter. Gabba starter showet, for å feire at de nettopp vant Spellemannpris.

 

I en rusten Caddy ‘90-modell, på vei hjem til folkehøyskolen i Sandefjord, ble det lagt store planer. En folkemusiker fra Folldal og en rapper fra Oslo stifta «Svarte Svaner» - et band som har medlemmer fra forskjellige kriker og kroker i Norge.

Sammen serverer de en alternativ suppe av eventyr-hip pop & asfaltblues.

Med progressive låtstrukturer og sitt konseptuelle tekstunivers skaper de et sjangersprengende sound som oser av særpreg.

Nå lanserer de 7 nye sanger, pakket sammen i en konsept-EP som heter «LOOP». De fleste kjenner vel igjen følelsen av å bli sittende fast i et mønster som gjentar seg, igjen og igjen. Livet føles bra, noe som må feires. Feiring av livet er jo kjempegøy, helt til man får overtenning og tar i for hardt. Det fører til en knekk, som kan føles umulig å reise seg fra. Men så klarer man dét! Og sånn går runddansen hver uke… Vær så god, bli gæren.

 

————

 

Gabba, som betyr "reinsdyr med snehvit pels" på samisk, er et samisk band som sømløst blander tradisjonell joik med påvirkninger fra norsk folkemusikk, Americana og andre "world musics". Musikken gjenspeiler samisk livsstil, og hver låt tar publikum med til de vide landskapene i Sápmi.

 

Joikemesteren John André Eira fra Mazé, Guovdageaidnu, bringer sine forfedres joiker og originale komposisjoner til Gabbas musikk, og skaper en unik sound som er både fengslende og energisk.

 

I 2023 ble Gabba tildelt Spellemannprisen i kategorien Tradisjonsmusikk, og sementerte seg som et av de ledende samiske bandene i landet.

 

Dette må jo feires! Bli med på festen og få deg et konstruktivt kultursjokk.