Ingebrigt Håker Flaten: (Exit) Knarr

Knarr
Jazz
Oslo Jazzfestival
Wednesday 17. August 2022
The doors open at 20:00
Concert starts at 21:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
350/248,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered

Ingebrigt Håker Flaten: (Exit) Knarr

Bandet KNARR ble til etter at Ingebrigt Håker Flaten i 2019 fikk den store æren av å skrive det prestisjefylte ‘tingingsverket’ for Vossa Jazz 2020. Musikken ble endelig framført for første gang på Vossa Jazz 26. september 2021 i forbindelse med utgivelsen av albumet på ODIN Records, og nå kan vi endelig presentere dette verket på Oslo Jazzfestival.

En knarr er den typen skip som ble bygget i Skandinavia rundt året 1000 og ble brukt til å seile verden rundt – akkurat som Ingebrigt Håker Flaten reiste verden rundt, drevet av sine musikalske eventyr. (Exit) Knarr er en hyllest til de forskjellige stedene han besøkte, hvor hver sang fanger ånden i byer som Austin, Trondheim og Amsterdam.

(Exit) Knarr kom sammen etter at pandemien tvang Håker Flaten til å flytte tilbake til hjemlandet. Et oppdrag fra Vossa Jazzfestival skapte en mulighet til å samle en gruppe fantastiske skandinaviske musikere han lenge hadde ønsket å jobbe med.

(Exit) Knarr trekker fra bassistens omfattende bakgrunn på tvers av ulike sjangere og tradisjoner bygget opp gjennom en lang karriere, og en finner like mye spor av jazz og avantgarde som fra verdensmusikk og psykedelisk rock.