Bendik Hofseth kribler i fingrene etter å spille jazz live igjen

Jazzmusiker Bendik Hofseth med sin saksofon på Cosmopolite Scene.
Pictures by
Julie Brundtland Løvseth
Written by
Julie Brundtland Løvseth

Bendik Hofseth kribler i fingrene etter å spille jazz live igjen

Bendik Hofseth kommer inn til Cosmopolite scene, noen dager i forkant av konserten, og sier at interiøret minner om Marokko og jazzcafeer i Paris. Minnene går tilbake til mørke, røykfylte og intime kvelder på Le Bal Blomet – en legendarisk jazzvenue i Paris, hvor det sies at Josephine Baker spilte på 20-tallet.

På Bal Blomet har saksofonisten Hofseth spilt for en fullsatt sal av kritiske og høykulturelle franskmenn som sier hva de mener om konsertene de går på.

Cosmopolite er særegent og inngår i en tradisjon med kosmopolittiske jazzklubber over hele verden. Den varme atmosfæren, de jordrøde veggene og 20-talls estetikken gjør Cosmopolite til det valgte stedet for jazzmusikere i Norge.

Det kribler i fingrene hos Hofseth for å endelig få spille igjen. Som flere andre skapende mennesker, komponister og låtskrivere, har han brukt pandemien godt, til å få laget ny musikk. Kanskje er det en måte å håndtere isolasjonen på?

Siden 2021 har Hofseth gitt ut fire album. Prosjektet heter «Forest» og består av «Trunks», «Branches», «Roots» og «Leaves» . Med seg til å spille har Hofseth musikanter han har samarbeidet med flere ganger før. Supergitarist Eivind Aarset, pianist Helge Iberg, bassist Mats Eilertsen og trommeslager Per Oddvar Johansen.

Alle gleder seg til å fylle Cosmopolite med levende jazz igjen, 1. april!


Her kan du lese mer om konserten og bestille billetter.