Margo Cilker

Margo Cilker
Annet
FKP Scorpio
Tuesday 27. September 2022
The doors open at 19:00
Concert starts at 20:30
Venue
Belleville
Ticket price
250,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered
Spotify playlist

Margo Cilker

Margo Cilker debuterte i fjor med albumet «Pohorylle» til strålende anmeldelser. Oregon-artisten har tilbrakt de siste syv årene på reisefot. Fra Enterprise, Oregon til baskerland i Spania, med flere stopp på veien.

«I am a woman split between places», synger hun på albumets siste spor om skillet mellom henne selv og hennes yrke, og drakampen som stadig pågår mellom de to. Denne konflikten er sentral på «Pohorylle», men det er som Leonard Cohen sånn cirka sa – leter man nøye nok så finner man sprekkene, og da slipper lyset inn.

Det er tydelige spor av Lucinda Williams, Townes Van Zandt og Gillian Welch i musikken til Cilker. Og sporene får skinne takker være produsent Sera Cahoone.

Cahoone satte sammen et førsteklasses band for innspillingene der Jenny Conlee (The Decemberists) på keyboard, Jason Kardong (Sera Cahoone, Son Volt) på pedal steel, Rebecca Young (Lindsay Fuller, Jesse Sykes) på bass, Mirabai Peart (Joanna Newsom ) på strykere, Kelly Pratt (Beirut) på blås og albumets tekniker John Morgan Askew (Neko Case, Laura Gibson) på diverse andre instrumenter. Du kan også høre Sarah Cilker, Margos' søster og hyppige turnépartner, kore.

I seks år har Margo Cilker turnert hyppig både i USA og internasjonalt - og ble etter hvert et hyppig gjenganger navn på uavhengige festivaler. Nå som debutalbumet endelig er ferdig, og pandemien ser ut til å roe nepa,  er det på tide å dra ut på veien igjen!