Orchestra Baobab

Orchestra Baobab
World
Cosmopolite Scene
Thursday 25. August 2022
The doors open at 19:00
Concert starts at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
370/320,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered
Spotify playlist

Orchestra Baobab

Line-up:
Zacharia Koité – Vokal, Congas
Alpha Dieng - Vokal
Mamadou Mountaga Koite – Trommer, Timbaler
Elhadji Malick Sy  - Bass
Moussa Sissokho - Congas
Yahya Fall -  Gitar acc
Daddy Thioune - Gitar solo
Wilfrid Zinsou - Trombone
Thierno Koite – Tenor og altsax
Cheikh Ibra - Vokal

Nok en gang vil vi fylle Cosmopolite med afrokubanske rytmer, portugisiske melodier og kongolesisk rumba! Vi er glade for å få Vest-Afrikas mest ikoniske band tilbake, og denne gangen for å feire deres 50-årsjubileum!

Orchestra Baobab er skaperne av en svært subtil, distinktiv og multi-etinsk pop-sound som har satt spor i senegalesisk musikkliv siden 1970-tallet. Deres musikalske renessanse ble kickstartet i hjemlandet Senegal, som bidro til å gjøre hovedstaden Dakar til en av verdens mest levende musikalske byer. Orchestra Baobab produserte titalls med innspillinger før de splittet på midten av 80-tallet, men det var deres velkjente album «Ken Dou Werente» som skulle skape stor internasjonal interesse.

Bandet har holdt på i mange år, og har virkelig satt sine spor i historien. Gjennom tidens løp har Orchestra Baobab opplevd flere forandringer, noen bandmedlemmer har valgt andre livsretninger, mens andre dessverre har gått bort. Med nye tilskudd som både kan hedre bandets historie, og vedlikeholde kvaliteten, er Orchestra Baobab like sterk og solid som alltid!

Bandet besøkte Cosmopolite i 2017 i anledning deres siste album «Tribute to Ndiuga Dieng», samt i 2019. I år feirer Orchestra Baobab sitt 50-årsjubileum, og vi kan glede oss over rytmer og melodier som er like magiske den dag i dag, som de var for 50 år siden!

“Baobab make music for all-night dancing […]. These seasoned players can still raise the roof while barely breaking a sweat.” - Arwa Haider for The Guardian