El Muro Tango & Tora Augestad

Tora Augestad
El Muro Tango
Sunday 21. November 2021
The doors open at 19:00
Concert starts at 20:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
380/250,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered
Spotify playlist

El Muro Tango & Tora Augestad

Det kritikerroste tangobandet El Muro Tango har opplevd en eventyrlig fremgang siden oppstarten høsten 2016. Med en solid dose energi, fengslende melankoli og fintfølende lekenhet formidler gruppen autentisk argentinsk tango med et friskt og moderne tonespråk. I november har de med seg den prisbelønte norske vokalisten og skuespilleren Tora Augestad – i tillegg til en hel rekke gjesteartister – og byr på en helaften med musikk av Astor Piazzolla og andre tangolegender her på Cosmopolite!

Opprinnelig skulle den argentinske sangerinnen Inés Cuello til Norge i november med El Muro Tango, men på grunn av av restriksjoner i forbindelse med covid-19 har hun dessverre måttet avlyse.

Vi får blant annet besøk av stjerneparet Cyrena & Steinar (Norske Talenter), som begeistrer med sensuell og forførende dans. Til Cosmopolite kommer også en gruppe talentfulle unge strykere fra NOR59 Strykeinstitutt på Nordstrand, som sammen med El Muro Tango løfter klangbildet til nye dimensjoner. På toppen av det hele får vi et gjesteinnslag med heftige rytmer fra Barbalé Flamenco Live. Før og etter konserten blir det milonga med DJ Ina Eriksen, og det vil være anledning til å danse under konserten for de som måtte ønske det. Velkommen til en uforglemmelig kveld!

El Muro Tango ga ut sitt debutalbum Nostálgico på Galileo Music i 2018 til strålende kritikker i den internasjonale pressen. «Håndverket her er eksepsjonelt. Dette er kvalitetsmusikk, spilt til perfeksjon. Videre er det tydelig at hvert enkelt bandmedlem spiller hver note med den presise lidenskapen som forsikrer at tango simpelthen aldri kun ender opp i historiebøkene», skrev Dan Hobson i Songlines Magazine i sin anmeldelse av platen. El Muro Tango har de siste årene spilt over 100 konserter i Europa og Argentina. Høsten 2019 debuterte bandet for et utsolgt Royal Concertgebouw i Amsterdam, og senere har det fulgt invitasjoner til store europeiske tango- og jazzfestivaler som Innsbruck Tango Festival og Jazzkaar.

Tora Augestad er en norsk sangerinne og skuespiller med hovedvirke i Tyskland, Sveits og Norge. Hun har markert seg som en svært fleksibel sanger som beveger seg mellom samtidsmusikk, musikkteater, kabaret, pop og tidligmusikk. Hun er kjent for sine originale musikalske og dramatiske konsepter. Hennes plateinnspillinger spenner vidt, fra en portrett-CD med verker av Kurt Weill, Marcus Paus og Charles Ives med Oslo Filharmoniske Orkester til innspillinger av tidligmusikk og kabaret med bandet Music for a While, bestående av blant andre trekkspilleren Stian Carstensen og jazztrompetist Mathias Eick. Siden 2007 har hun vært bosatt i Berlin.

Danseparet Cyrena Drusine & Steinar Refsdal ble for alvor kjent for det norske publikumet som finalister i Norske Talenter i 2018. Paret har opptrådt på festivaler og show rundt om i Europa, i Buenos Aires, New York og Bangkok. De har holdt oppvisning med Oslo-Filharmonien og gjestet Den Norske Opera & Ballett, og er blitt berømmet for sin eleganse og lidenskap.

El Muro Tango har et spesielt samarbeid denne kvelden med Barbalé Flamenco Live. Barbalé er scenisk plass for flamenco i alle former. Ordet kommer fra romanispråket og betyr fantastisk ånd - delirium. Ingenting beskriver flamenco bedre.

Denne kvelden blir en fantastisk mulighet til å lene seg tilbake og nyte dans og musikk av topp internasjonal klasse!