Florence Adooni

Florence Adooni
Gospel
Highlife
Cosmopolite Scene
Saturday 1. June 2024
The doors open at 20:00
Concert starts at 21:00
Venue
Cosmopolite
Ticket price
320/270,- +avg
Age limit
18 years with valid ID
Seats
Unnumbered
Spotify playlist

Florence Adooni

Dronningen av frafra-gospel, Florence Adooni, smelter sammen den originale frafra-gospelen med highlife-musikken!

«Perkusjon, polyrytmer, synthesizere, blåseinstrumenter, og en psykedelisk funk-gitar gir et tempo og en stemning til låtene. Legg på hennes gospel-stemme, og du er i himmelen». – Pan African Music

Adooni er av frafra-folket som kommer fra det nordøstlige Ghana. Den unge og fremadstormende sangerinnen er født og oppvokst i Kumasi, hvor ashanti-folket bor, en by som er selve episenteret for highlife-musikken! Adooni bruker de beste highlife-musikerne som kommer fra Kumasi.

Låten «Naba Aferda» er en hyllest til høvdingen av Zuarungu, som er Adoonis fødested, hvor også Christy Azuma kommer fra, den aller første internasjonale frafra-stjernen! Christy er en stor inspirasjon for Adooni, som er stolt av å komme fra en landsby med en talentfull befolkning.

Frafra gospelen blir sunget av folk som sitter på kirkebenken omgitt av geiter og sauer og Adooni blander inn gospel hymner som blir sunget under søndagens gudstjeneste. Låten «Yinne» betyr skaperen, og er en av sangene som synges på gudstjenestene. Den guddommelige rytmen pleier å skape en kollektiv ekstase i forsamlingen!

Line up:

Florence Adooni – vokal
Kofi Nkansah-Boakye – bass
Emmanuel Boakye – trommer
Benjamin Yaw Abankroh – gitar
Kwaku Yaw Abankroh – saksofon
Eunice Yenbeyyenbila – vokal
Emmanuel Opoku – trompet
Bright Osei Owusu – keyboard